vrijdag 24 juli 2009

Wat voor bruidslingerie kan ik het beste kiezen?

Met lingerie staat of valt de jurk. De juiste lingerie is erg belangrijk bij trouwjurken, maar ook galajurken. Lingerie kan verschillende functies hebben, om er een paar te noemen:
  • afkleden /shapen
  • straktrekken of glad maken
  • een stevig fundament bieden / ondersteunen
  • mooi zijn
De meeste dames weten perfect aan te wijzen waarmee ze minder tevreden zijn, wat betreft hun eigen figuur. Bij de keuze van een galajurk of bruidsjurk is het ook erg belangrijk om de positieve punten te accentueren en de 'foutjes' te verdoezelen of de aandacht er van af te leiden. Lingerie kan daarin een belangrijke ondersteunende rol vervullen. In dit artikel laten we je zien welke rol goede bruidlingerie kan spelen.

Het torselet

Het torselet is een soort alleskunner. Een torselet kan afkleden, je een gladde contour geven, je meer taille geven en vervult een belangrijke rol in het 'dragen' van je jurk. Een luxe bruidsjurk weegt toch al snel zo'n vijf tot vijftien kilo. Een torselet verbetert de aansluiting van de jurk op je lichaam en helpt om het gewicht van de jurk te verdelen, zodat je er bijna niets van merkt. Dames met een wat grotere boezem kunnen ook profiteren van een goed torselet omdat het torselet er voor zorgt dat je hele torso helpt om je boezem te ondersteunen én je hebt geen snijdende schouderbandjes. Je kunt een torselet ook na je bruiloft gebruiken als een soort topje. Met een jasje, vest of transparante blouse eroverheen creëer je een vlotte en sexy look.

Het bustier

Het bustier is eigenlijk een kortere versie van het torselet. Het bustier rijkt slechts tot de taille en doet dus niet veel voor je heupen en ook de bijdrage aan je contour is beperkt. Vrouwen gezegend met een goed figuur en mooie huid kunnen hier voldoende aan hebben. Dat betekent overigens niet dat de wat vollere dames geen bustier kunnen dragen. Bij jurken met taille-accent kunnen ze ook prima gecombineerd worden met een broekvormige shaper. Het bustier kun je ook gebruiken bij jurken met een laag uitgesneden rug.

De body

De body zou je kunnen zien als een soort hemd en onderbroek aaneen en ziet eruit als een soort badpak. Body's zijn er met extreme decolletées aan voor en achterzijde en zijn geschikt voor de wat extremere jurken. Ze kunnen eventuele cellulitis of striae maskeren, maar bieden beduidend minder ondersteuning dan een torselet of bustier.

Shapers

Shapers zijn er in allerlei soorten. De voornaamste functie van shapers is een mooie gladde contour creëren. Shapers zijn heel geschikt om onder materialen te dragen die erg 'tekenen' zoals charmeuse en andere dunne elastische stoffen. Shapers zijn de uitkomst bij cellulitis en striae. Ze zijn er in broekvorm, tube (soort strapless jurkje) of rokvorm. Push-up kussentjes en gelcups (in de volsmond 'kipfilé's') vallen ook in de categorie shapers. Shapers zijn bedoeld om je net even iets voordeliger uit te laten komen. Belangrijk: niet gebruiken in combinatie met body lotion, daar gaan ze van opkrullen.

>>bestel je bruidslingerie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...