vrijdag 26 juni 2009

Styling voor de bruidegom

De situatie is niet geheel denkbeeldig dat ook aanstaande bruidegommen wel eens per ongeluk op deze bruidsblog terecht komen. Daarom nu een keer iets speciaal voor onze mannelijke bezoekers.
Bruidjes hoeven niet weg te klikken, want als dit jouw aanstaande 'gom' niet bereikt, dan misschien wel via jou!

Het vinden van kleding voor de bruidegom is een minder grote onderneming dan voor de bruid, maar desondanks is er ook voor mannen veel te kiezen en te krijgen.

De trends zijn op dit moment zijn grofweg in twee categoriën in te delen: Scandinavisch (waar ik onze eigen Hans Ubbink ook even bij meereken) met vertegenwoordigers als Day, Drykorn, Filippa K en consorten; Italiaans met merken als Carlo Pignatelli, Hugo Boss, Dolce & Gabbana en Etro.

Het verschil zie je in boord van het overhemd: hoog versus laag. Hans Ubbink heeft bijvoorbeeld overhemden met 4 boordknopen en een grafisch patroontje op de binnenboord. Zijn jasjes zijn ook gevoerd met buitenissige patroontjes. Word vaak 'heel links' (politiek red.) zonder das gedragen of anders met een wat bredere stropdas.

Het Italiaanse hemd is een stuk lager, momenteel met stompe boordpunten en een smalle das.
De Italiaanse jasjes zijn ook een stuk korter gesneden. Normaal valt de zoom van het colbert in je hand, maar de italiaanse snit is vaak toch wel een vingerlengte korter. De broekspijpen zijn ook kort, net tot halverwege de hiel van de schoen (normaal is tot de schoenzool).

Het pochet wordt in Nederland een beetje verguisd als lefdoekje, maar op bruiloften is het een prachtig middel om een brug te slaan naar de kleuren van de bruid, haar boeket of haar bruidsmeisjes. Traditioneel strak gesteven in de borstzak, maar tegenwoordig zie je ook veel 'frummel-pochetten', uitdagend blousend of nonchalant gepropt met uitstekende punten.
Enfin, een pochet getuigt wel van enig oog voor finesse.

De schoenen zijn ook een punt van aandacht. Een Napolitaan draagt bijvoorbeeld alleen zwarte schoenen op begrafenissen en z'n eigen bruiloft. Volgens de Italiaanse voorschriften draag je op je bruiloft dan ook heel stijlvol zwarte, glanzende schoenen. Als je op de Scandinavische tour gaat, hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

Wat opvalt aan alle pakken vandaag de dag is dat alles strak op het lijf gesneden is. Te wijde jasjes en niet-getailleerde overhemden zijn echt niet meer van deze tijd. Ook al koop je een confectiepak; bezoek in elk geval een goede kleermaker, want een goed pak moet ook goed zitten.

1 opmerking:

  1. Advies: kies als bruidegom voor een traditioneel overhemd; ééntje dat niet te uitgesproken is (dus geen vier knopen op het boord). Zo hoef je jezelf niet te verfoeien als je over 20 jaar de foto's nog eens terugkijkt!

    Ciao,
    Tom

    Op zoek naar een goed overhemd> Kijk dan eens op www.puntoitaliano.nl!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...