maandag 22 juni 2009

Barcelona Bridal Week 2009

Vorig weekend werd in de Spaanse Design hoofdstad 'Barcelona Bridal Week 2009' gevierd. Spaanse ontwerpers als Jesus Peiro, Jesus del Pozo, Pepe Botella, Rosa Clara, YolanChris, Victorio & Lucchini en nog een heel aantal anderen presenteerden er hun bruidscollecties voor 2010 in de prachtige pasarela Gaudi.

De Spaanse bruidsmode designer collecties worden dit jaar gedomineerd door sepelvallende bruidsjurken met grote hoeveelheden stof. Een detail dat vaak terugkwam was de gewaaierde boezem; een empirelijn waarin het boezemgedeelte in ruime, maar scherpe plooien wordt gedrapeerd. Een ander motief waren de jaren '50, grace kelly-achtige jurkjes. Veel taille en wijde rokken. Een trend die vorig jaar gezet werd en dit jaar vastgehouden waren de bolero's en de pof- en kapmouwtjes.

Enkele opvallende merken waren Rosa Clara, die qua stijl refereerden aan gewaden en motieven uit de katholieke kerk, YolanChris, die weer eens lieten zien dat bruidsjurken uitermate sexy kunnen zijn en de broek introduceerden op de bruidscatwalk. Onze favoriet Jesus Peiro viel op met Balenciaga-achtige constructies en draperieën en interessante details zoals een bruidsjurk met zakken(!).

credits: foto's van Barcelona Bridal Week: moda-barcelona.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...