donderdag 24 oktober 2013

Giuseppe Papini 2014, iets voor Nederlandse bruiden?

Giuseppe Papini is een Italiaans bruidsmode merk dat nog niet in Nederland wordt verkocht. Het trok onze aandacht omdat alle jurken technisch zo mooi in elkaar zitten. De afwerking is gewoon 'haute couture'. Dat is op zich ook niet verwonderlijk want eigenaar en ontwerper Giuseppe deed de nodige ervaring op bij bekende Italiaanse modehuizen als Versace, Dolce en Gabbana en Fontana Couture en alle bruidsjurken worden met de hand gemaakt in Italië (en daar zijn ze heel goed in mode). 

De materialen die in de collectie gebruikt worden zijn ook prachtig, mooi Frans kant en echte Italiaanse zijdes. De constructie is meestal gedaan met een korset van een dubbele laag mikado (erg stevige zijde), waaroverheen de jurk is gemodelleerd. 

We staan ernstig in dubio om dit merk naar Nederland te halen, door het te gaan verkopen in onze boutique!
Wat vinden jullie? Is dit ook iets voor Nederlandse bruiden of laten we deze bruidsjurken in Italië?

Bekijk lekker alle foto's (klik voor een vergroting) en geef ons je mening in de comments onder dit bericht of via onze facebook pagina
















dinsdag 8 oktober 2013

In wat voor trouwjurk lijk ik slank?

Een trouwjurk waarin je mooi slank lijkt, dat is wat we willen! We hebben al eens eerder tips gegeven over de beste trouwjurk voor verschillende figuurtypen met een filmpje. Dit keer leggen we de focus op elementen in een trouwjurk die slank maken of juist niet.

Heel belangrijk is dat voor trouwjurken niet helemaal dezelfde regels gelden als voor dagelijkse, casual kleding.

Hieronder zijn wat elementen waarmee je kunt experimenteren om voor jezelf de perfecte bruidsjurk te vinden.
Atelier Pronovias Yanguas: bruidsjurk met taille accent

Wel of geen taille accent? Hoe hoog en breed moet het taille accent zijn?

Als je geen of weinig taille hebt (een appelfiguur) is een taille accent mooi. Je kunt ook gaan voor een empire stijl trouwjurk (griekse godinnenjurk). Als je een peervormig figuur hebt is een taille accent ook echt een goed idee. Ben je een peer met een platte buik, dan mag het taille accent ook wel iets verlaagd zijn.

De breedte van het tailleaccent is belangrijk. Je kunt een tailleaccent kiezen in de vorm van plooien of iets van een riempje of ceintuur. Als je weinig taille hebt is een smal lijntje beter, als je een mooie taille hebt mag het ook best wat breder zijn. Als je weinig taille hebt kun je voor een donker taille accent kiezen, dat maakt optisch smaller. Experimenteer er een beetje mee en zie wat het voor jouw specifieke figuur het beste doet.

Wat voor trouwjurk maakt dat je langer lijkt?

Een lange trouwjurk. Bij korte trouwjurken moet je altijd uitkijken welke lengte je kiest, want daar is altijd het risico dat je korter lijkt. Een jurk met lange verticale lijnen of plooien laat je langer lijken. Lange doorlopende coupes doen dat ook (een jurk die qua constructie niet in de taille verdeeld is in top en rok). Een Empire lijn is ook een vorm die je lengte goed doet uitkomen, tenminste als de rok in mooie plooien valt.

Atelier Embrace

Hoe laat ik mijn benen langer lijken?

Door je taille een tikje te verhogen (met eerdergenoemd tailleaccent). Bij korte jurken moet je er op letten dat je zoom valt op een smaller deel van je been, dus net boven de knie, net onder de knie, net boven de enkel.  Alleen als je heel slanke kuiten hebt kun je ook een roklengte nemen tot halverwege de kuit.
Hoge hakken helpen natuurlijk ook enorm!

Hoe laat ik mijn heupen smaller lijken?

Een A-lijn rok kan dat voor je doen. Of een lijfje dat een verlaagd taille accent heeft, op halverwege de heupen. Veel vrouwen denken dat hun heupen te breed zijn voor een fish tail, dat is heel vaak niet zo! Peren hebben vaak een platte buik en die komt goed tot z'n recht in een zeemeermin bruidsjurk!
Trek het maar eens aan en je zult zien!

Jesus Peiro bruidsjurk met mouwen

Hoe laat ik mijn armen slanker lijken? 

Moet ik ze wegmoffelen in een mouw of jasje of kan ik beter iets anders doen? Een basisregel is: niet verstoppen, maar de aandacht verleggen! Dat geldt voor alles en ook voor dikke bovenarmen.
Leid de aandacht af naar je pluspunten, bijvoorbeeld je decolleté. Als je voor een mouw kiest, kies dan voor een luchtige doorzichtige mouw.

Wil je persé geen onbedekte armen? Zorg dan dat de mouwen van je jurk of jasje echte eye-catchers zijn, door een bijzondere schouderkop, een mooi mouwaccent of prachtige stof.
Laat je niet verleiden door een verkoopster die je een of ander jasje erbij wil aansmeren. Als je een jasje kiest, maak het dan een van de belangrijkste elementen van je outfit en bezuinig daar niet op. Soms kun je extra stof bestellen (erg belangrijk dat het dezelfde stof is als je jurk) om daar iets van te laten maken. Of kies een schitterende jurk met mouwen, die zijn op het ogenblik zelfs erg hip!

Overige tips

Wees vooral positief kritisch naar jezelf. Zijn je armen echt dik en zijn je heupen kollossaal of zit dat alleen maar in je hoofd? Misschien eens aan je aanstaande vragen wat hem aanspreekt in jouw figuur, wat hij de aantrekkelijke punten vindt. Als hij niks kan verzinnen, dan moet je misschien je hele huwelijk nog maar eens heroverwegen!









Koop je bruidsjurk veilig en win 450 Euro terug!

De 2014 bruidsmode collectie beginnen binnen te komen bij de bruidszaken en als jij volgend jaar trouwt wordt het zo langzamerhand tijd om eens rond te kijken naar een jurk! In de maanden oktober en november is er een actie en kun je nu 450 euro terug winnen van de aanschaf van je bruidsjurk (belastingvrij).

450 euro is niet gek toch? Precies genoeg om een paar mooie schoenen en goede lingerie te kopen voor onder je trouwjurk!

Hoe werkt het? Koop je bruidsjurk in een CBW erkende bruidswinkel, zoals wij. Vul je aankoopgegevens in op www.450terug.nl (zie ook voor de actievoorwaarden). Op www.cbw-erkend.nl kun je zien welke andere winkels ook CBW erkend zijn.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...