vrijdag 13 mei 2011

YolanCris 2012 Gyspy Woman

Hippie en Bohemien dat zijn de twee trefwoorden waarmee bijna elke YolanCris collectie te karakteriseren valt. Het zit zogezegd in het DNA van beide spaanse ontwerpsters en zussen Yolanda en Cristina. Gypsie looks en supermooie stoffen. Voor de Nederlandse bruid - als er zoiets is - is het waarschijnlijk niet zo'n aantrekkelijk merk, omdat aan deze ogenschijnlijk slordige jurken een behoorlijk prijskaartje hangt. Toch laat ik het graag zien, want een mooie bruidsjurk mag best wat kosten.







Voor meer foto's check onze facebook pagina. Je vindt daar fotoalbums van verschillende designers die hun collecties presenteerden tijdens Barcelona Bridal Week, zoals Jesus Peiro, Rosa Clara, Victorio & Lucchino en YolanCris.

foto credit: barcelona bridal week.

woensdag 11 mei 2011

Jesus Peiro 2012 Catwalk show

Jesus Peiro 2012 in 20s/30s setting
Treingeraas vult de volle hal van de Recinto Gran Via, een met de RAI vergelijkbaar complex in Barcelona, dat voor deze gelegenheid is omgetoverd tot plankier voor prachtige couture. De lichten gaan uit en er verschijnt een prachtige decorfoto met een jaren '30 treinstation in Amerika of Engeland. Het ijle geluid van een saxofoon snijdt door de geluiden van voetstappen, sissende remmen en het denderen van staal op staal, treinwielen over de spoorstaven. 

Hopelijk brengt deze inleiding iets over van de gave setting van de Jesus Peiro catwalk presentatie van de 2012 collectie. Modellen paraderen op en neer in prachtige creaties van zijde weefsels als mikado's, organza's, satijn en tule, fraai gestileerd met smetteloos witte koffers en ouderwetse hoedendozen. De collectie die designer Merche Segarra op het plankier brengt is zeer gevarieerd: er is veel afwisseling van stijvere stoffen met lichte en vloeiende materialen. Het is gewoon moeilijk om een stof te bedenken die níet vertegenwoordigd is in deze 2012 collectie. De collectie ademt een vooroorlogse diner-dansant sfeer met veel verhoogde tailles en uitbundige versieringen. Een grote lijn die zichtbaar is over de afgelopen drie jaar is dat er steeds meer draperieën het beeld gaan bepalen, wat onverlet laat dat de schitterende coupes toch datgene blijven wat de Jesus Peiro bruidsjurken zo'n ranke uitstraling geeft. Een opvallend detail waren de fascinators die elk model op het hoofd droeg. Met de bruiloft van William & Kate vers in het geheugen is dat wel noemenswaardig, vooral voor wie zich nog de outfit van de beeldschone Miriam Gonzales herinnert. Maar goed, foto's is wat jullie willen en die krijg je. Bekijk het zelf!








photo: Barcelona Bridal Week & Bruid in Stijl

dinsdag 10 mei 2011

Rosa Clara 2012

Zoals al aangekondigt is deze week Barcelona Bridal Week 2011. Dit is de week van de premières van de meest prominente Spaanse Designers. Een geliefde ontwerpster is bijvoorbeeld Rosa Clara, zij mocht het spits afbijten. Dit keer was er geen verrassing met een celebrity, zoals de vorige keer met Mischa Barton. Wel waren er weer prachtige bruidsjurken in verrassende designs. Iets wat opviel was bijvoorbeeld de lange mouwen, een dingetje (o.a.) uit de jaren '70 dat nu weer terugkomt. Ook schuine coupes vanaf de punt van de borst naar de taille waren meermaals te zien in deze catwalk show. Rosa Clara gebruikt dit jaar weer veel lichte en vloeiende materialen, één van de macro-trends van de afgelopen jaren. Zoals vorig jaar zwart accentkleur was waren dat nu vooral goud en zilver. Het klapstuk (maar volgens mij niet de mooiste jurk) van de show was ook een heftig gedrapeerde jurk van goud lamé.







Meer foto's? Check de Bruid in Stijl facebook pagina.

photo credit: Barcelona Bridal Week

zondag 8 mei 2011

Barcelona Bridal Week 2011

Deze week is weer Barcelona Bridal Week. Een week gevuld met shows van de meest toonaangevende Spaanse bruidsmode ontwerpers zoals Rosa Clara, Jesus Peiro, Hannibal Laguna, YolanChris etc. Bruid in Stijl is er deze week weer bij. We zullen zoveel mogelijk proberen dagelijks updates te posten van alle moois dat we zien op bruidsmode gebied!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...