dinsdag 31 augustus 2010

Bruidsmode 2011: Ugo Zaldi

Een tijdje terug schreven we over Ugo Zaldi, een designer label met geweldige bruidsjurken. De stijl is zo totaal niet wat we gewend zijn, hier in Nederland. Het zijn vederlichte creaties van pure zijde, heel erg draagbaar en vooral betoverend mooi! Ten tijde van het vorige stukje konden we nog niets laten zien van de collectie voor seizoen 2011, maar nu hebben we een aantal mooie foto's die we kunnen laten zien. De samenstelling van de collectie is ook bijzonder: korte en lange bruidsjurken zijn er ongeveer evenveel. Nou ja, kijk zelf maar. Hier krijg je het toch meteen warm van?



alle getoonde modellen zijn exclusief verkrijgbaar bij Embrace

Janice showt couture op summer fair

Afgelopen weekend was de Summer Fair in 'Huis ter Duin' in Noordwijk. We waren er voor de catwalk presentatie van Janice's zomercollectie voor 2011. Als extra bonus werd ook nogmaals de wintercollectie van deze winter getiteld 'jazz' op het plankier gebracht. Net als de zomercollectie van vorig jaar 'Color Blind' is de nieuwe collectie weer erg kleurrijk. Fantastische prints op prachtige stoffen kenmerken de jurken en tops uit de nieuwe 'super woman' collectie. Hier zijn ook nog wat foto's uit de 'jazz' collectie (nu al in de winkels).

woensdag 25 augustus 2010

Smart & Sexy Bruid

Wij noemen het een bruid in stijl, maar 'smart en sexy' is de naam die Lisa Portengen er aan geeft. Lisa is een enorm creatieve en energieke vrouw en 'slim en sexy' zoals ze zelf zegt. Lisa organiseert lezingen, picknicks en leuke events voor vrouwen die het maximale uit zichzelf willen halen en uit hun relaties. Nu is ze op zoek naar bruiden die 'smart en sexy' hun huwelijk in willen gaan.

What do you get?


  • Een prachtige, maar ook confronterende ervaring
  • op een mooie locatie en in een geweldige sfeer
  • Een goodybag
  • en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes

What do you bring?


  • Jezelf,
  • De wil om jezelf te ontwikkelen
  • en eruit te halen wat er in zit.
  • Je bent bereid kritisch naar jezelf te kijken
  • en van jezelf te houden

Het idee achter Smart & Sexy en deze workshop


In deze tijd is het in man-vrouw relaties niet gemakkelijk. Klassieke rolpatronen blijken achterhaald en niet meer toepasbaar in wat de huidige maatschappij en je relaties van je vragen. Mannen zijn in deze post-feministische samenleving onzeker over wat vrouwen nu precies van ze verwachten en vrouwen hebben moeite om het vuur in mannen aan te wakkeren. Vrouwen kunnen heel veel en hun verantwoordelijkheden, mogelijkheden en talenten beperken zich al lang niet meer tot het aanrecht en het pad tussen de wasmachine en de waslijn. Tijd dus, om relaties te evalueren en te werken aan je karakter en houding ten opzichte van elkaar.

Wat ga je halen uit deze workshop?


Je krijgt veel tips voor je huwelijk en hoe je met je man omgaat. Je doet oefeningen over hoe je op je allermooist gaat stralen op je trouwdag. Tips voor je persoonlijkheid; hoe je jezelf blijft en op een mooie en aantrekkelijke manier in het leven van alle dag staat.

Waar, wanneer, hoeveel?


  • Wanneer: Zaterdag 25 september 2010
  • Hoe laat: van 13.00 tot 18.00 uur (met aansluitend bubbels drinken en napraten in mooie club)
  • Waar: In een mooie locatie in hartje Pijp in Amsterdam
  • Kosten: 90,00 euro p.p. (inclusief bubbels, chocola, aarbeien en kadootjes)
Bruid in Stijl vindt het een geweldig idee en wil je de workshop van harte aanbevelen. Aanmelden doe je door Lisa een e-mailtje te sturen.

Win een plekje in de workshop


Je kunt ook een gratis plekje winnen in de workshop! Mail of tweet jouw Smart & Sexy tip voor het huwelijk en maak kans op een gratis deelname. Als je tweet, gebruik dan ook #smartensexy of stuur een mail naar lisa [at] smartensexy [dot] nl.De winnaar wordt  6 september bekend gemaakt.

Deze workshop is natuurlijk ook  erg leuk om kado te doen aan de toekomstige bruid (mannen… dit is een slim cadeau om aan je aanstaande te geven!)

Meer informatie op smartensexy.nl.

woensdag 18 augustus 2010

Download het 2011 lookbook en iPhone App van Jesus Peiro!

Download  het nieuwste Jesus Peiro lookbook van de 2011 collectie bruidsjurken. Jesus Peiro heeft ook een iPhone applicatie uitgebracht die je via deze link kunt vinden.

maandag 16 augustus 2010

Stijl ABC voor de vrouw

Elsevier (2009)
Het blad Elsevier heeft af en toe een modebijlage, die vaak best wel interessant is. Moderedacteur John de Greef, die eerder al een stijlgids voor mannen schreef onder de titel Stijl-ABC, heeft zich ook gewaagd aan een versie voor vrouwen getiteld 'Stijl-ABC voor de vrouw'. De ondertitel luidt: 'De complete gids: alles over uiterlijk, verzorging, kledingetiquette en accessoires'.
Dit is onze recensie van het boekwerkje. 

 

Glossarium of Stijladvies? 


Het is een zeer nuttig naslagwerk waarin veel gangbare termen uit het modejargon worden voorzien van context en uitleg. Alles is gerangschikt naar trefwoord op alfabetische volgorde Het nut van het boekwerkje ligt vooral in de functie van verklarende woordenlijst, want het stijladvies is hier en daar nog best wel conservatief.

De omslagtekst van het boek vermeldt over de auteur:
De Greef koppelt een sterke klassieke belangstelling en een liefde voor etiquette aan een honger voor nieuwe modetendensen en trendontwikkelingen. Stijl is voor hem dan ook aan tijd gebonden en geen fossiel stelsel van onwrikbare do's & don'ts.

Met de klassieke belangstellingen zit het wel snor met De Greef, maar hier en daar betoont hij zich wel enigszins vastgeroest. Het is ook moeilijk om te achterhalen voor wat voor publiek deze stijlgids bedoeld is.
Wel staat er onder het kopje 'zo gebruikt u dit Stijl ABC' dat er is uitgegaan van de meest conservatieve normen. Laten we maar afgaan op de titel en concluderen dat dit Stijl ABC is bedoeld voor vrouwen en niet voor meisjes. De overgang van meisje naar vrouw is biologisch gemakkelijk te duiden, maar stilistisch - in toenemende mate - niet meer. Vrouwen kleden zich jonger en meisjes kleden zich ouder, de grens vervaagt. Misschien dat het daarom wel eens goed is om je in stijl te verdiepen, want enige consistentie in uitstraling is bij veel vrouwen ver te zoeken. Je kunt je wel heel progressief en hip opstellen, maar het slaat nergens op als je de basics van een chique uiterlijk niet beheerst.

Hakken en pumps


Je kunt van mening verschillen met deze stijlgids. Er valt bijvoorbeeld te twisten over hakhoogtes. De stijlgids vindt het bij zeven centimeter wel goed genoeg, terwijl in de huidige mode tenminste tien centimeter het icoon is dat wordt uitgedragen. Als je er maar mooi op kunt lopen, dan is het wat ons betreft goed. Strompelen op torenhoge stiletto's is inderdaad niet stijlvol.

Manicure


Lange nagels felgekleurde nagels zijn ook een nono volgens de stijlgids, maar zo lang ze niet meer oversteken dan een centimeter is er weinig aan de hand, denken wij. Kijk bijvoorbeeld naar Demi Moore in 'Flawless' een film tegen een 'sixties' decor.
Python handschoenen (embracemode.nl) en gelakte nagels


Sixties Style hold-ups (pleasurements.com)

Panty, kousen en jarretels


Niet zo stijlvol voor een stijlgids is dat we een stukje over kousen onder 'panty' moeten vinden. Kousen verdienen naar onze mening een eigen kopje, het is namelijk niet niks dat ze als icoon van sensualiteit de panty overleefd hebben en zelfs een kleine rentree beleven. Over kousen gesproken; de stijlgids is ook niet vrij van fouten. Kousen met siliconen plakrand worden in de gids onterecht hold-ups genoemd, terwijl dat nu juist de kousen zijn die omhoog worden gehouden door jarretels. De juiste benaming voor dit type kous is 'stay-up'.

Conclusie


Kopen of niet kopen? De minpuntjes van deze stijlgids wegen niet op tegen de algehele kwaliteit. Ben je vrouw of van plan de stap te maken van meisje naar vrouw dan is dit wel een aanrader. Deze gids kan je bijvoorbeeld wel houvast bieden bij sollicitatiegesprekken, het 'blenden' in een nieuwe bedrijfscultuur, formele feestjes binnen je bedrijf of feestjes waar je als vrouwelijke ondernemer kunt netwerken. Het boek is als stijlgids ook met name handig voor vrouwen die hun weg nog (of weer) moeten vinden in de zoektocht naar stijl. Als je weet wat je kunt hebben en wat je wilt uitstralen zonder dat het een smaakvolle verschijning in de weg staat is dit boek vooral handig als verklarende woordenlijst. Ook in die hoedanigheid herbergt dit Stijl-ABC een schat aan informatie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...