maandag 24 mei 2010

Gerronne

Mijn collega Fromfraai.nl heeft vaak prachtige foto's van bijzondere bruiloften, heel inspirerend. Ikzelf doe het niet zo vaak, maar deze wil ik graag met jullie delen. Het betreft een heel bijzondere bruid, voor mij in elk geval. Deze foto's zijn van de bruiloft van Gerronne, mijn zusje.

Haar bruidsjurk is van Jesus Peiro model 8052 van organza over satijn. De locaties op de foto's zijn de Drentse hei bij Havelte, De vlindertuin in Havelte en een mooie achtertuin in Steenwijk. De foto's zijn van Peter van der Lingen.

zaterdag 22 mei 2010

Victorio & Luchino 2011: Drapage

Victorio & Luchino zijn ontwerpers die met veel anticipatie ontvangen worden. Hun 2011 collectie is een prachtige tentoonstelling van hun kunnen. Er zijn eigenlijk 2 belangrijke manieren van vormgeven in de couture, de één is shaping, iets wat je bij een merk als Jesus Peiro veel ziet en de andere draping, oftewel draperen. Met shapen haal je vooral stof weg met uitgekiende coupes en bij draperen voeg je als het ware stof toe om mooie plooien of constructies te creëren. Victorio & Luchino creëren een fraai spanningsveld door te draperen met stoffen die eigenlijk heel geschikt zijn voor 'shaping', zoals stugge organza's en mikado's. Ze laten zien dat er met deze stoffen ook heel goed gedrapeerd kan worden. Het zijn alleen wel zware stoffen, en je zult dan ook de stiksels kunnen zien waarmee de plooien vastgehouden worden. Dat is niet persé nadelig. Zelf vind ik het wel mooi omdat het een soort transparant ontwerp oplevert in de zin dat je goed kunt zien hoe het in elkaar zit.

Photo credit: Barcelona Bridal Week

donderdag 20 mei 2010

Bruidsjurk met steekzakken.

Vorig jaar waren de eerste bruidsjurken met steekzakken op de catwalks te zien. Het is een trend die doorzet. Dit jaar moeten we er echt aan: prachtige bruidsjurken met super casual steekzakken. Superstoer!

foto: embrace
bruidsjurk: Jesus Peiro 1010

Productfoto's Jesus Peiro

Vandaag was de eerste dag waarop de 2011 collectie van Jesus Peiro ingekocht kon worden. Op de site van Embrace is een preview te vinden met productfoto's van Jesus Peiro. Op de site staan verder ook leuke nieuwtjes en op hun twitter kanaal kun je ook lezen wat ze doen.

woensdag 19 mei 2010

Jesus Peiro catwalk shots deel II

Hier zijn nog een paar Jesus Peiro bruidsjurken uit de show van vanmiddag:


Photo credit: Barcelona Bridal Week

Jesus Peiro 2011 collectie catwalk shots

Hier zijn een paar opvallende bruidsjurken uit de 2011 collectie van Jesus Peiro.

Photo credit: Barcelona Bridal Week

Jesus Peiro 2011 collectie: vloeiend en transparant


Vandaag waren we te gast bij Jesus Peiro in de Recinto Gran Via in Barcelona. Het plankier van de Pasarela Gaudí was het toneel voor de presentatie van de 2011 collectie van het spaanse merk. Het was een prachtig defilé ondersteund door dramatische muziek. De modellen droegen hoofdtooien van veren met swarovski kristallen die leken op dauwdruppels op de uiteinden van de meeldraden van een bloem. Jesus Peiro verraste ons met wijde tule rokken en gebruik van kristallen en pailletten. Zoveel 'glitter and  glamour' hebben we bij Jesus Peiro nog nooit gezien. Toch bleef het allemaal uiterst harmonieus. De prachtige mikado's die we kennen uit voorgaande collecties van Jesus Peiro waren niet echt vertegenwoordigd in de selectie voor de catwalk, maar zullen zeker wel in de 2011 collectie terug te vinden zijn. De jurken die we vanmiddag hebben gezien kenmerkten zich vooral door kant, fijnmazige tules, mousseline-organza's en georgettes. Er was zelfs een jurk met paillettenstof. Als wij engelen zouden moeten vormgeven, dan zouden we het zo doen.

door: Embrace

dinsdag 18 mei 2010

Rosa Clara 2011 collectie catwalk shots

Hier een paar opvallende bruidsjurken uit de catwalk presentatie van Rosa Clara.





(photo credit: barcelona bridal week)

Rosa Clara: Sexy in Black

BARCELONA - De collectie van Rosa Clara wordt dit jaar gedomineerd door de kleur zwart. Ze openden de catwalk shows op de Pasarela Gaudi ter gelegenheid van Barcelona Bridal Week 2010, de twintigste Bridal Week op rij.

Rosa Clara had al wat opschudding gegenereerd met haar inzet op zwart, want ze had aangekondigd dat ze met zwart op zoek was naar iets minder onschuldigs dan wit en een stuk sexier. De anticipatie steeg niet minder door het feit dat de show 45 minuten later begon dan gepland.

Rosa Clara had nog een paar andere troeven in handen. Ze gooide ook hoge ogen met de inzet van de beroemdheden Mischa Barton en zangeres Paulina Rubio. Mischa Barton ging gekleed in een laag uitgesneden jurk met een wijde tule rok. Kenmerken van de nieuwe collectie zijn blote schouders, veel tule, korsetlijfjes en fraai borduurwerk. Niet alles was geheel zwart, zwart werd ook veelvuldig toegepast als accentkleur en als contrastkleur tegen wit. Accenten waren bijvoorbeeld linten om de taille, zwart kant, oorbellen en halskettingen en lange zwarte handschoenen.

Een trendje dat vorig jaar is begonnen werd door Rosa Clara doorgezet: korte bruidsjurken met zeer volumineuze rokken. Rosa Clara weet ook de mode in bruidsmode te benadrukken, nu voor het vijftiende jaar op rij met succes.
Aanstaande vrijdag wordt de week afgesloten door Pronovias, de andere Spaanse bruidsmode reus.
In tussentijd zijn er 23 catwalk shows gepland met creaties van 27 ontwerpers. Morgen beginnen we met Jesus del Pozo en komt ook Jesus Peiro voorbij in de shows.

Bruid in Stijl in Barcelona

We're in position. Laat maar komen dat hele bruidsmode walhalla dat Barcelona Bridal Week heet! Onze 3 laatste tweets staan in de rechter sidebar.

maandag 17 mei 2010

Barcelona Bridal Week 2010: nog een nachtje slapen

Wij gaan zo slapen, want morgen is de grote dag. Dan begint voor ons

Barcelona Bridal Week 2010.


We hebben ingepakt voor een weekje modeshows, diners en ontmoetingen met Spaanse designers. Morgenmiddag vliegen we er heen. We gaan er speciaal heen voor de 2010 collectie van Jesus Peiro, maar we gaan ook zeker  kijken naar de 2011 collecties van Rosa Clara, YolanCris, Jesus del Pozo en Hannibal Laguna. We gaan jullie deze week proberen op de hoogte te houden van alle leuks dat we tegenkomen op bruidsmode gebied; catwalk shows, bezoeken, presentaties. Jullie zijn de eerste die er van horen. Houd ook ons twitterkanaal in de gaten!

zaterdag 15 mei 2010

Zoektocht naar de perfecte bruidsjurk: begin op tijd!

Het is altijd jammer als je niet kunt krijgen wat je in gedachten had. En het is nog een keer zo erg als het je eigen schuld is. We hebben eerder wel eens een soort handleiding geschreven voor het passen van bruidsjurken, waarin we hebben aangeraden op tijd te beginnen met zoeken. We willen graag dit aspect nog een keer benadrukken. 

Het maakt niet uit of je een vol postuur hebt of uitgesproken petite bent: er is ergens een prachtige trouwjurk voor je. Het probleem is alleen dat niet alle prachtige bruidsjurken even voorradig zijn. Soms kost het wat moeite om een bepaalde maat of een bepaald soort bruidsjurk te krijgen, omdat ze simpelweg niet standaard in de winkels hangen. Sowieso als je confectiemaat niet tussen de 36 en 40 is, moet je rekenen dat je jurk bij de gemiddelde bruidswinkel nieuw besteld zal moeten worden en dat duurt al snel een weekje of 16. Nieuw laten bestellen is eigenlijk altijd beter, dus ook dames die wel 36, 38 of 40 als maat hebben zijn geraden dit advies ter harte te nemen. Het is zo jammer als je door tijd beperkt wordt als het op de vervulling van je wensen aankomt en je genoegen moet nemen met een 2e keus.

verder lezen: 7 tips bij het uitzoeken van je bruidsjurk

Fair Trade Bruiloft


Wanda & Caleche hebben de primeur. Ze zijn uit 100 bruidsparen verkozen tot hét Fairtrade Bruidspaar van Nederland. Ze zijn eerlijk getrouwd en met eerlijk bedoelen we natuurlijk goed voor het milieu en eerlijk ten opzichte van boeren in ontwikkelingslanden Wanda draagt een fairtrade bruidsjurk van eerlijk katoen ontworpen door Jessica Joyce, ze vervoeren zich in een hybride bruidsauto, de bruidstaart, de bubbels, de huwelijksnacht... alles is fairtrade. Fairtrade is een keurmerk dat zich
ten doel stelt om de concurrentiepositie van boeren in ontwikkelingslanden te verbeteren, zodat ze een eerlijke prijs kunnen krijgen voor hun producten, hun gezinnen beter kunnen onderhouden en verantwoord telen. De boeren kunnen op die manier zelf  meewerken aan de sociale vooruitgang van hun gebied en produceren met het oog op het milieu.

Meer informatie over de eerlijke bruiloft en fairtrade producten:
foto credit:
Robert Govers - robertgovers.nl

donderdag 6 mei 2010

jaren vijftig bruidsjurk

Satijnen bruidsjurk uit de jaren vijftig. Het is leuk om te zien hoe kuis de
jurk gesneden is. Met dank aan franse collega Marieaunet.

dinsdag 4 mei 2010

Bruid in Stijl op Twitter

Bijna vergeten hier de aandacht op te vestigen: Bruid in Stijl is te volgen op twitter. Via Twitter kun je op de hoogte blijven van nieuwe posts en heb je Bruid in Stijl in zakformaat.

Pronovias 2011 Collectie

Met het succes van andere Spaanse merken als Jesus Peiro en Rosa Clara, die zich kenmerken door strakke architecturale belijning, mocht Pronovias natuurlijk niet achterblijven. Met name de Pronovias Costura collectie is duidelijk bedoeld om de concurrentie aan te gaan met eerdergenoemde merken op het vlak van vooruitstrevende coupes en 'less is more' design.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...