vrijdag 26 februari 2010

5 speciale manieren om een bruidssluier te dragen



Birdcage

Bird cage is engels voor vogelkooi. Het is een grofmazige sluier die meestal voor de helft van je gezicht valt. De sluier is vaak bevestigd aan een hoedje (bijvoorbeeld een pillendoosje), een haarversiersel of haarband.



Butterfly


De butterfly is een soort halve haarband, alleen boven op je hoofd. De sluier plooit met veel volume opzij. Deze sluier is vaak van gewone bruidstule.






Dropped Mantilla 

De mantilla is een spaanse sluier, helemaal afgezet met kant. Niet alleen bruiden dragen Mantilla sluiers. In het zwart worden ze in Spanje bijvoorbeeld ook wel gedragen naar de kerk of naar een begrafenis. De sluier laat je gewoon over je hoofd vallen. Je kunt 'm ook over je gezicht laten vallen.



Klassieke Mantilla

Zo wordt de mantilla veel gedragen. Hij wordt gedrapeerd over hoog opgestoken haar of op een soort hoge kam.



Pouf

De Pouf kun je zelf draperen van bijna elk type sluier. Je kan 'm dragen op verschillende plaatsen op je hoofd zoals opzij, bovenop, achterop, wat je zelf het leukst vind staan.

(c)illustraties: H.B. Bos voor Bruid in Stijl

zondag 21 februari 2010

Net-a-porter Wedding-Boutique : We're not impressed

De bekende internet couture winkel 'net-a-porter' heeft onlangs een 'wedding boutique' geopend. Bruid in Stijl is niet onder de indruk en vertelt je waarom.

'Money makes the world go round' is een engelse uitdrukking. Maar vandaag de dag wordt die taak overgenomen door het internet. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het via internet kopen. Ook aan de bruidsbranche gaat deze trend niet voorbij. Er wordt reuze hard geprobeerd om je te laten geloven dat het zo fijn en simpel is. Er wordt geschermd met mooie gift boxes, aantrekkelijke return policies en er is geen afspraak nodig. Klinkt goed, toch?

Ik ben niet onder de indruk. In het geval van Net-à-porter vind ik het al hoogst interessant dat het ze lukt om dure prêt-a-porter via internet te verkopen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen niet veel tijd hebben om te shoppen, maar een goede service bij dergelijke dure kleding lijkt me toch wel een vereiste. We hebben niet allemaal perfecte poppenfiguurtjes en waarom zou je extra betalen om je eigen kleermaker je aankopen op maat te laten maken? Naar mijn idee hoort bij dit soort producten op maat maken vanzelfsprekend deel uit te maken van de service.

En wat te denken van dit: 'Onze ervaren adviseurs kunnen je helpen met styling, accessoires, bijpassend ondergoed etc. etc.'. Een prachtige belofte, maar hoe kun je die waarmaken als die 'adviseurs' de klant niet eens zien! Je jurk kan nog zo mooi zijn, als ie niet mooi zit moet ie nog steeds vermaakt worden et voilà: daarvoor moet je weer minimaal 2 afspraken maken bij een bruidsboutique of kleermaker. Van deze laatsten hoor ik geregeld verhalen over het puin ruimen na een (deels) mislukte internet aankoop.

Internet is een prachtig medium en er zijn een hoop leuke confectie winkels online, maar dit is mijn advies: koop er geen dure maat-producten.


zaterdag 20 februari 2010

5 dingen om niet te vergeten!

  1. Vraag vrij. Er zal wel geen baas zijn die je laat werken op je trouwdag als je geen vrij vraagt, maar het is wel netjes om het wel te doen. 
  2. Trouwringen. Maak er duidelijke afspraken over, want het laatste wat je wil is dat je bruiloft verandert in een slechte romantische comedy. 
  3. Extra panty's of kousen. Je weet hoe panty's en kousen zijn; altijd stuk gaan op het verkeerde moment. Neem een extra paar mee, voor het geval dat. 
  4. Schoenen inlopen voor je bruiloft. Een bruiloft duurt heel lang als je zere voeten hebt. 
  5. Bedankbriefjes / kaarten.

vrijdag 19 februari 2010

Leukste bruidsmode winkel van Nederland

Bruid in Stijl is heel benieuwd wat volgens de bruiden in Nederland de leukste bruidswinkel is waar ze zijn geweest. Daarom kun je nu meedoen aan een klein onderzoekje en kans maken op een set oorbellen van Abrazi naar keuze die we verloten onder deelnemers aan het onderzoek.

Meer over het onderzoek en hoe je mee kunt doen lees je op deze pagina:

Leukste Bruidswinkel van Nederland

maandag 15 februari 2010

Alexander McQueen dood


Britse modeontwerper Lee Alexander McQueen is vorige week overleden, naar het schijnt door eigen hand.
Het engelse blad 'The Sun' schreef:
BRITAIN'S top fashion designer Alexander McQueen has been found hanged, The Sun can reveal.

Celebrated designer to the stars McQueen, 40, was found dead at his luxury million pound flat in central London's exclusive Green Park area. A source said: "An ambulance was called at 10am today. Alexander was found hanging inside." McQueen is believed to have become depressed following the death of his beloved mum Joyce a week ago.
 McQueen won talloze modeprijzen en had zijn eigen label. In een interview met zijn moeder heeft hij ooit gezegd dat zijn grootste angst was om eerder dan haar te sterven. Het spijt ons te horen dat hij heeft besloten om niet veel later ook het tijdelijke voor het oneindige te verruilen. Afgelopen winter behoorden de shows van McQueen tot de meer opvallende bij ready-to-wear en haute-couture presentaties.



donderdag 11 februari 2010

The princess and the frog

Dit is de beste disney-film ever! Geen fancy animaties meer, maar weer een echte tekenfilm in de lijn van 'the lady and the tramp', 'the aristocats' en 'bambi'. De soundtrack kun je ook meteen bestellen, want die swingt echt de pan uit. Uiteraard is er weer volop romantiek die uitmondt in een trouwerij en zijn de grappen en grollen niet van de lucht. Het verhaal is natuurlijk een klassieker, maar Disney brengt het met een leuke twist: hoofdpersoon Tiana wordt zelf ook een kikker als ze de in een kikker veranderde prins kust. Het hele verhaal speelt in New Orleans 'home of the jazz' vol met raderboten, jazz, mardi gras en voodoo-oo-oo (holle stem). Absolute aanrader!

woensdag 10 februari 2010

Yolanthe in Etxart & Panno jurk

Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteerde de uitslag van het nationaal songfestival een prachtige zijden galajurk van het Spaanse merk Etxart & Panno. De jurk is een één-schouder model gemaakt van zijde chiffon en bewerkt met fraaie ruches en bloemen. Yolanthe maakt het af met een opvallende swarovski oorbellen en armband. Misschien had ze iets anders met heur haar kunnen doen, maar voor de rest is het een plaatje. Etxart & Panno is een relatief nieuw merk op de Nederlandse markt en combineert luxueuze materialen met eenvoudig elegante designs en dat voor een heel goede prijs...

dinsdag 9 februari 2010

Poirier MP35 - weg met de hobbels en bobbels

Vandaag onthullen wij het ultieme geheim voor een mooie lichaamscontour zonder hobbels en bobbels. Ja, vandaag gaat over het ding dat je moeiteloos in een prachtige avondjurk, nauwsluitend cocktailjurkje of strakke jeans laat glijden. Het is het corrigerende broekje van Poirier, ook wel bekend onder de poëtische naam MP35 of 'grote lelijke onderbroek'. Het is de ultieme 'wardrobe staple', veel meer nog dan een little black dress, een mooie tailleriem, een goeie (geklede) jeans en een leuke trench moet er een plekje zijn voor deze oplossing-voor-bijna-alle-figuur-problemen. Of je nu aan de mollige kant bent of juist skinny, de MP35 zorgt voor gladde lichaamscontouren.

Halen dus, bij een goede bruidsspeciaalzaak.

UPDATE! Poirier is gestopt met het maken van MP-35 corrigerende onderbroeken.
Dat is niet erg want nu is er de MP-44. Nog groter, nog lelijker en nog effectiever. De verbetering zit 'm met name in een vernuftige manier van breien die ook nog de bilpartij een goede lift geeft.
Nogmaals... halen dus.

zaterdag 6 februari 2010

Bruidskapsel 2010 inspiratie: Keep it Loose.

De make-up voor de zomer van 2010 is vrijwel allemaal nude, maar wat voor kapsel past daar bij. Bruid in Stijl zit altijd met haar hoofd in de bladen, blogs, campagnes, catwalk reportages, kortom: alles wat met mode en trends te maken heeft. Ter inspiratie voor jouw bruidskapsel van deze zomer hebben we dan ook volgend collage samengesteld met behulp van foto's uit de modebladen, campagnes van grote modehuizen en backstage foto's van de catwalk. Een van de trends die we bespeuren zou je 'keep it loose' kunnen noemen. Losjes getwijnde of gevlochten strengen, nonchalante warrige lokken en los vallende pieken zijn de sleutelelementen van deze look. Zoals je ziet combineert het prachtig met eerdergenoemde 'nude' look en ziet het er heel naturel uit.

Lees ook tips over hoe je een goed bruidskapsel kiest:
Het kiezen van een bruidskapsel

vrijdag 5 februari 2010

OPI - magnificent manicuriosity

OPI is de leukste nagellak van dit moment. Ze hebben een fantastische collectie kleuren met de meest waanzinnige namen. Ik kan me zo voorstellen dat ze onder het genot van martini's en mohito's hun creatieve sessies houden, getuige namen als: 'over the taupe', 'charged up cherry', 'i'm a princess, you're not', i'm not really a waitress, 'glove you so much', 'pink before you leap' en 'teal the cows come home'. Op hun site hebben ze een leuke virtuele try out die je verschillende nagellengtes, huidskleuren en kleuren nagellak laat combineren. De zomercollectie is getiteld hong kong en bevat kleuren die perfect passen bij de zomertrends waar we eerder over schreven.


lees ook:

Make-up trends zomer 2010

woensdag 3 februari 2010

trend: pretty pastels 2010

Dromerige pastel- en poedertinten zijn de belangrijkste modekleuren van lente en zomer 2010. Een kleine greep uit de catwalk presentaties van de grote modehuizen en bekende ontwerpers maakt het wel duidelijk, er is geen ontkomen aan zachte kleuren als licht koraal, antique rose, mango, mauve, paasgeel, ecru, pepermunt groen en ga zo maar door. Erg leuk vinden we de combinatie van het zachte oranjegeel met leuke zwarte accentjes zoals kant en strikjes.

dinsdag 2 februari 2010

Trend: Hernieuwen van de huwelijksbeloften

Voor de tweede keer trouwen? Maar dan wel met dezelfde persoon. Dit kan geregeld worden en is op dit moment ook nog eens de nieuwe trend. Deze trend komt natuurlijk weer overwaaien uit Amerika (renewing the vows) net als de weddingplanner en de limo. De nieuwe trend moet je overigens niet verwarren met hertrouwen want dat is met een ander persoon.

Het hernieuwen van de huwelijksgeloften is voor elk getrouwd koppel die hun huwelijk willen vieren of opnieuw willen bezegelen door het hernieuwen van de huwelijksgelofte. Een hernieuwings-ceremonie biedt de mogelijkheid om de toewijding aan elkaar opnieuw te bevestigen in een informele maar betekenisvolle ceremonie. Het is een ceremonie die niet wettelijk wordt erkend, maar daardoor hoeft er ook niets officieel geregeld te worden. Beroemdheden zoals Will Smith, Heidi Klum, Jennifer Lopez en Salma Hayek hebben dit ook al gedaan.

Het hernieuwen van jullie huwelijksbeloftes kan op ieder moment, op iedere locatie en precies zoals jullie het willen. Je kunt er een hele verzorgde dag van maken. Locaties waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld op jullie favoriete picknick plek of gewoon bij jullie in de tuin. Dit maakt het natuurlijk heel persoonlijk en bijzonder. Ook zijn er tal van mogelijkheden om de ceremonie te doen. Jullie kunnen bijvoorbeeld de ceremonie laten leiden door een goed vriend(in) of door familie en bepalen op welk tijdstip je de ceremonie houdt.

De redenen van hernieuwing kunnen zeer divers zijn zoals het afsluiten van een moeilijke periode, het destijds geen echte bruiloft hebben gehad, een bijzonder tintje aan een jubileum bruiloft of het opnieuw bevestigen van de liefde.

De hernieuwing van de huwelijksbeloften lijkt eigenlijk op een gewone bruiloft met als verschil dat de ceremonie informeler is zonder papierwerk. Ook is het natuurlijk voor iedereen de eigen keus hoe de dag wordt ingedeeld. Heb je geen idee waar te beginnen? Ook voor het hernieuwen van de huwelijksgeloften kun je een weddingplanner inschakelen.

Dit artikel is geschreven door Patricia van Elkhuizen weddingplanner en aangesloten bij de beroepsorganisatie voor weddingplanners Nederland (BWPN). Je kunt bij haar terecht voor meer informatie via Trouwadviesbureau.nl of je kunt haar een vraag stellen via info@trouwadviesbureau.nl of 06-50277629.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...