zaterdag 30 januari 2010

Trend: Gekleurde Bruidsschoenen

Een trend die overal ter wereld navolging vindt is deze: felgekleurde schoenen onder je witte bruidsjurk. Ook een leuke voor de foto...

Start een nieuwe trend: felgekleurde petticoats!

Het is nog geen trend, maar het heeft alles in zich om een leuke trend te worden: felgekleurde petticoats dragen onder je trouwjurk. Het idee is simpel: onder je mooie witte bruidsjurk draag je een hoepel met een lekker felle kleur. Het levert gegarandeerd fantastische foto's op! Spread the word! (een verwijzinkje naar dit artikeltje zou wel lief zijn).

vrijdag 29 januari 2010

These boots are made for wedding!

De laatste tijd zien we steeds meer kiekjes van eigenwijze bruiden die gebroken hebben met de klassieke pumps. Een lekker eigenzinnige bruid trouwt in laarzen. Cowboy laarzen, stiletto laarzen, hoge laarzen, ugg laarzen, snow boots, wellington laarzen, rijlaarzen, victoriaanse laarsjes, minetonka laarzen, enkellaarzen, superromantische-laarzen-van-kant, nou ja... laarzen dus en niet noodzakelijkerwijs bruidslaarzen. Hier is een collage van een aantal leuke kiekjes die we her en der tegenkwamen:


Met zwarte hoge laarzen onder je bruidsjurk kun je bijvoorbeeld een mooie rock chick look neerzetten, met cowboy laarzen of rijlaarzen maak je een country accent, met snowboots of uggs en wat bont ben je een eigenwijze winterbruid. Victoriaanse laarsjes staan heel goed onder van die geweldige trouwjurken met opgeplooide rokken en strakke lijfjes. Dr. Martins kunnen een leuk (steam)punk accent zijn. Met lekker fel gekleurde laarzen doe je mee aan de gekleurde-schoenen-onder-witte-trouwjurken trend. Allemaal lekker anders dan de standaard trouwschoenen.

donderdag 28 januari 2010

Wedding trend 2010: Turquoise Thema

In de prêt-à-porter shows spring-summer 2010 was turquoise een opvallende kleur die we bij een aantal modehuizen en grote labels hebben gespot. Ook Pantone, één van de grote kleurengoeroes heeft Turqoise uitgeroepen tot dé kleur van 2010. Bruid in Stijl heeft voor jou een mood board samengesteld om je een idee te geven hoe een bruiloft met turquoise thema eruit zou kunnen zien:

Bruid & Hofdame

We hebben eerder wel geschreven over noodzakelijke dingetjes die je bij de hand moet hebben om kleine crises te bezweren op je trouwdag. Natuurlijk ga je daar zelf niet mee lopen zeulen. Daarvoor stel je (een) hofdame(s) aan. Die heeft dan de noodzakelijke lippenstift, conceiler, extra kousen just-in-case, tranquilizers, tissues en wat al niet meer bij zich. We hebben ook wel eens gehoord van zakdoekjes verstopt in het boeket of iets dergelijks...
... Niet aan beginnen, laat je voor deze ene dag gewoon even lekker bedienen!

woensdag 27 januari 2010

Solemates - anti-blijven-steken-hakbeschermers


Ontelbare keren heb ik autoriteiten en stratenmakers verwenst om de via dolorosa die hun straten en pleinen zijn voor mijn hooggehakte schoenen en laarzen. Ik bezweer mezelf dat ik op de barricaden zal gaan voor begaanbare straten, petities zal aanbieden voor fatsoenlijke bestrating. Maar daar komt allemaal niets van terecht...

Nu is daar een snufje voor ontwikkeld. Als jij ook een paar killer stilleto's hebt uitgezocht voor je bruiloft, maar helaas ook een locatie met grindpaadjes, gras en wat voor niet-hakvriendelijke omgevingen al niet meer, dan is er nu de oplossing: SoleMates. Deze hulsjes schuif je om je hak. Zo zijn ze beschermd tegen wegzakken in spleten en zachte grasveldjes.

Tip: Haal ze wel weer van je hakken als je op een fatsoenlijke ondergrond staat / loopt, want hoewel ze misschien wel je schoenen heel houden, ze maken ze niet mooier... Heel kleine stukjes kun je ook wel even op je tenen lopen.

meer info: thesolemates.com

vrijdag 15 januari 2010

Abrazi - speciaal voor jou!

Abrazi presenteert de collectie voor 2010 met nieuwe parels en kleuren!

Kissing your hand may make you feel very very good but a diamond and sapphire bracelet lasts forever,
zo schreef Anita Loos, een amerikaanse screenwriter en schrijfster van romans. Diamanten en saffieren zijn helaas voorbehouden aan 'the rich and famous', maar vandaag de dag hebben we Swarovski, halleluja. Hetzelfde geld voor parels: vroeger moest je er diep voor duiken, tegenwoordig is het antwoord eveneens: Swarovski.

De firma Swarovski maakt namelijk prachtig geslepen kristallen met speciale coatings die net zo helder glinsteren als diamant of saffier. Parels maken ze ook, met een heel bijzondere afwerking. Hoewel deze parels niet uit oesters komen zijn ze wel bestand tegen zweet, parfum en krassen!

Prachtige ingrediënten dus voor sieraden. Abrazi weet daaraan die 'touch' van creativiteit en finesse aan toe te voegen die een sieraad perfect maken. Abrazi sieraden worden in Nederland gemaakt en kunnen eventueel naar wens worden samengesteld uit de individuele onderdelen.
De 2010 collectie is groter dan ooit tevoren. Er zijn maar liefst drie nieuwe groottes waarin de parels verkrijgbaar zijn: 10, 12 en 14 mm. Dit is helemaal in aansluiting met de trend die deze winter door Dior werd gezet. Ook is er een nieuwe kleur geïntroduceerd, met name heel interessant voor de bruidsmode: Platinum. Van Abrazi vernomen we dat er nog heel veel mooie dingen in het vat zitten; iets met een speciale BN'er en nieuwe slijpvormen voor kristallen. Bruid in Stijl vertelt je er het eerst over en ook nu zijn we trots als eerste de nieuwe visual van Abrazi te mogen laten zien:



meer info: www.abrazi.com

woensdag 13 januari 2010

Kleurenschema's voor een 'designer' bruiloft

Het kan een leuk idee zijn om iets te doen met kleurenthema's op je bruiloft. Bijvoorbeeld leuke kleuraccenten in je trouwkaart, je bruidsboeket, de bruidscorsages, een eventuele dresscode. Noem het maar op. Hier is een link naar een website waar je je eigen kleurenschema kunt maken. Je kunt uit verschillende manieren kiezen waarop het pallet wordt gegenereerd. Je kunt het daarna ook nog fijner afstemmen in verzadiging en licht. Het is een heel leuke tool om mee te spelen, het enige wat je hoeft te doen is aan de bolletjes te trekken met je muis. Een klein beetje uitleg vind je in het plaatje hieronder, klik erop om het uit te vergroten...

Ga er eens mee spelen op http://colorschemedesigner.com/

zaterdag 9 januari 2010

make-up voorjaar 2010

De make-up trend voor het voorjaar van 2010 is eigenlijk in één woord samen te vatten: Nude. Dat geld vooral voor de lippen en wangen. De ogen zijn vaak donkerder opgemaakt in bruine of smokey tinten. Voorbeelden van deze trends vind je bij Lanvin, Donna Karan, Gucci en Fendi. Hieronder zie je detailfoto's van de catwalk presentaties van de ready-to-wear collecties van de hiervoor genoemde merken. De hoofdingrediënten zijn dit voorjaar blushers, subtiele shapers, highlighters in je eigen teint en eyeshadows en eyeliners voor (donkere) accenten.


donderdag 7 januari 2010

Hippe bruidsmode: Fifties & Sixties

De fifties en sixties van de vorige eeuw zijn al een poosje bezig aan een vette come-back. En terecht; het was een tijd van super-vrouwelijke vormgeving met een enorme aandacht voor details en leuke accessoires. Voorbeelden van deze come-back zie je terug in de mode; zoals de wintercollectie van Dior met o.a. de raket-BH, op televisie; in een serie als Mad Men en in de muziek met hernieuwde interesse in genres als soul en motown.

Voor echte vrouw-vrouwen is dit natuurlijk een waanzinnig leuke trend: over straat in een mooi pencil skirt á la Audrey Hepburn met een leuke pill box op je hoofd. Of zo'n mooi mantelpakje als Jackie Kennedy met een paar killer heels eronder. Of zoals Grace Kelly met die volle waaierende rokken. En als je dat dan leuk vindt om te dragen; waarom er dan niet in trouwen?

Emma, eigenares van bruidsboutique Embrace, is zo'n vrouw.
Ik ben helemaal weg van hooggehakte pumps - jaren vijftig uitvinding - en mooie rokken. Ik vind dat mijn figuur er heel goed in tot zijn recht komt. Ik denk dat de jaren vijftig en zestig het hoogtepunt zijn van de kleermakerij, zowel in technisch als in stilistisch opzicht. Ik vind het daarom ook erg leuk om de kleding te maken, veel wat ik zelf draag maak ik ook zelf. Ik keek veel naar de serie Mad Men, hoofdzakelijk vanwege de mooie jurken. Mijn all-time favorite is 'how to marry a millionaire' met Marilyn Monroe en Lauren Bacall.

Zelf is Emma niet in jaren vijftig stijl getrouwd. Ik zou sowieso nooit m'n eigen trouwjurk maken, dat is een portie stress die je er niet bij wil hebben. Daarnaast zou het ook onmogelijk zijn om het voor m'n man geheim te houden. Ik heb toen ook niet zo in die richting gedacht, ik wilde gewoon graag een uitzinnige jurk en omdat ik fifties & sixties zelf dagelijks draag wilde ik als trouwjurk iets anders.

Leonieke Terlouw, het creatieve brein achter 'keurslijf' vindt het vooral even wat anders dan anders. Mijn eerste jaren vijftig trouwjurk maakte ik in april 2008 voor mijn schoonzusje Aafke. Ik gebruikte de X-lijn om een alternatief te bieden voor de lange, truttige trouwjurk. Anders dan de meeste bruidsmerken laat ik mij niet zozeer inspireren door de klassieke jaren vijftig bruidsmode, maar meer door filmische jurken van de bekende jaren vijftig en zestig filmsterren.

Leonieke spreekt zelf liever over een knipoog naar de jaren vijftig.
Een knipoog, want nog belangrijker dan de stijl is het karakter van de bruid. Vrolijk, lief, stijlvol, speels, eigenschappen die ik vertaal naar kleur en model zoals strak, wijd, mini of juist hooggesloten.

Deze trend biedt voldoende ruimte voor persoonlijke voorkeuren dus. Het is natuurlijk heel leuk om er helemaal je eigen draai aan te geven. De dames die in dit stukje aan het woord zijn zullen je graag helpen bij het verwezenlijken van een leuke eigenwijze jurk. Beide dames hebben een frisse kijk op bruidsmode want ze zijn echte nieuwkomers in een door oude bedrijven gedomineerde bruidsbranche: Embrace 2007 en Keurslijf 2008. De respectievelijke adressen zijn embracemode.nl en keurslijf.nl.

dinsdag 5 januari 2010

Eerste Hulp bij Bruiloften. Schakel een weddingplanner in!

Een goede, professionele weddingplanner is servicegericht, een organisatorische duizendpoot, communicatief, creatief en heeft een goed netwerk van betrouwbare leveranciers. Zij ondersteunt, geeft tips, regelt en laat jullie genieten van de voorbereidingen en natuurlijk van de bruiloft zelf.

Weddingplanners zijn er echt niet alleen voor bruidsparen met weinig tijd en veel geld. Ook als je op zoek bent naar leuke ideeën, advies over een bruiloft wilt, organisatietalent mist of gewoonweg organiseren niet leuk vindt, kan een weddingplanner uitkomst bieden.

Deskundige

Een weddingplanner kan je veel werk en uit handen nemen. Zij weet alles op het gebied van bruiloften regelen en plannen. Vraag je hulp aan een deskundige, dan heb je geen omkijken meer naar de organisatie van de dag. De weddingplanner zorgt dat jullie wensen worden uitgevoerd en geregeld. Alle definitieve beslissingen/ keuzes worden wel door jullie zelf gedaan. Een compleet van A tot Z geregelde bruiloft bevat onder andere de volgende onderdelen.(locatie, budget, ceremoniemeester, diner, fotograaf, gemeentehuis, huwelijksreis etc. Het is ook mogelijk om een weddingplanner voor bepaalde onderdelen in te schakelen zoals bijvoorbeeld het maken van een draaiboek. Tevens is ze ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de trouwwereld, volgt cursussen en workshops, bezoekt beurzen, heeft een groot en goed netwerk met leveranciers en heeft vaak gunstige prijsafspraken.

Een weddingplanner voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • De totale organisatie en planning van de bruiloft;
  • Het leveren van unieke ideeën, advies en oplossingen voor de bruiloft;
  • Het fungeren als aanspreekpunt tijdens de voorbereidingsperiode en op de huwelijksdag zelf voor leveranciers, gasten en bruidspaar;
  • Het voordragen van leveranciers, het maken van afspraken en contractonderhandelingen;
  • Het maken van een tijdsplanning;
  • Bewaken van het trouwbudget;
  • Het maken van een draaiboek voor de bruiloft;
  • Het fungeren als ceremoniemeester en gastvrouw tijdens de bruiloft;
  • Het (eventueel) aankleden van de diverse trouwlocaties;
  • Het ophalen van de huwelijkscadeaus, het terugbrengen van gehuurde spullen, het (laten) opruimen van de locatie, het verzenden van de bedankjes, het foto album en de video/dvd’s ophalen, controle op facturen van geleverde diensten.
De 4 stappen van een wedding planning

1 Kennismaking
Samenwerking met een weddingplanner begint vaak met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Deze bespreking is allereerst bedoeld om met elkaar kennis te maken en te kijken of er een wederzijdse klik is. Uiteraard probeert ze een goed beeld van jullie te krijgen en van alle wensen en verwachtingen. Ook wordt het budget besproken zodat alle ideeën binnen de begroting blijven. Na de afronding van dit oriënterende gesprek ontvangen jullie vrijblijvend voorstel.

2 Voorbereiding
Na goedkeuring van de offerte gaat de weddingplanner aan de slag met de voorbereiding van de vormgeving en organisatie van de bruiloft. Alle wensen en ideeën worden praktisch vertaald en tot in de kleinste details uitgewerkt. Ze maakt een compleet draaiboek met daarin de planning. Tevens wordt een definitieve begroting opgesteld, komt er een taakverdeling, zijn er communicatie momenten, wordt het budget bewaakt en probeert ze zoveel mogelijk inkoopvoordelen voor jullie te bedingen.

3 Huwelijksdag
Op de trouwdag zelf is natuurlijk de weddingplanner vanaf het begin tot het einde aanwezig om te zorgen dat alles loopt zoals vooraf gepland en afgesproken. De weddingplanner fungeert op de huwelijksdag als jullie ceremoniemeester. Ze is op de bruiloft het aanspreekpunt voor jullie, de gasten en de externe leveranciers. Het enige wat jullie hoeven te doen is genieten.

4 Nazorg
Terwijl jullie genieten van een prachtige huwelijksreis wordt er voor de afhandeling van jullie huwelijksdag gezorgd. De facturen worden gecontroleerd, bedankjes worden verstuurd, cadeaus worden afgeleverd, afspraken met fotografen worden nagekomen etc. Kortom: Jullie genieten nog steeds van de bruiloft en krijgen niet te maken met verrassingen achteraf.

Hoe vind ik een goede weddingplanner?

In Nederland zijn er ongeveer honderdvijftig weddingplanners. Belangrijk is dat er een klik is tussen jullie en de weddingplanner. Het is tenslotte één van de belangrijkste dagen uit je leven. Gekwalificeerde bedrijven kun je vinden bij de brancheorganisatie Beroepsorganisatie voor Weddingplanners Nederland en België (BWPN). Zij bieden een lijst met alle aangesloten bedrijven. De beroepsorganisatie houdt de kwaliteit van het vak in de gaten. Alle leden hebben een opleiding tot weddingplanner gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Tevens moeten de aangesloten weddingplanners zich aan een gedragscode houden.

Dit artikel is geschreven door Patricia van Elkhuizen. Je kunt bij haar terecht voor informatie via www.trouwadviesbureau.nl of je kunt haar een vraag stellen via info@trouwadviesbureau.nl of 06-50277629.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...