donderdag 29 oktober 2009

Save the date!

Jij wilt dat jouw trouwdag een stralende dag is. In Nederland kennen we geen garanties voor het weer, maar zomers hebben we toch beduidend meer kans op zonneschijn dan in het najaar. De meeste bruidsparen kiezen dan ook voor een datum ergens tussen april en september. We hebben alleen ook nog zoiets als een zomervakantie. Die hebben we bijna allemaal en die wordt ruim van tevoren gepland. Het is daarom een goed idee om een soort pre-uitnodiging te sturen; dan kunnen gasten hun vakanties om jouw bruiloft heen plannen.

Dit heet 'save the date', oftewel: Houd de datum vrij. Dit kan een heel simpel kaartje zijn dat je ruim voor de echte uitnodiging verstuurt, het enige wat erop hoeft te staan is je geplande trouwdatum en het verzoek om die vrij te houden. Zorg wel dat ze enig idee krijgen van wát er precies op stapel staat, dus enige informatie over het wie en wat. Het kan ook een leuke manier zijn om bekend te maken aan je vrienden dat er een aanzoek is geweest, of als je van plan bent je eerst te verloven mensen uit te nodigen voor je verlovingsfeest. Het is overigens niet alleen een goed idee voor een zomerse bruiloft: bijna iedereen heeft het hele jaar door te maken met volle agenda's, dus een beetje vooruit plannen kan geen kwaad.


Praktische tips en ideeën:


  • Maak er een sticker van; je gasten kunnen die in hun agenda op op hun kalender plakken, zo weet je zeker dat ze op die plaats niets anders kunnen neerschrijven.

  • Doe het in de vorm van een afgescheurd agenda- of kalenderblad.

  • Maak een ticket: neem een bioscoop-, concert- of theaterticket als voorbeeld.

vrijdag 16 oktober 2009

affinity by Donna Salado

We hebben eerder al een tipje van de sluier opgelicht over de ontwerpster achter de 2010 designs van Affinity Bridal staat: Donna Salado. Nu zijn de officiële productfoto's van de bruidsmode collectie 2010 uit en daar willen we natuurlijk graag een paar van laten zien hier op bruid in stijl.

lees ook: Donna Salado ontwerpt nieuwe collectie Affinity



vrijdag 9 oktober 2009

2010 trend: griekse godinnenjurken

update: trends voor 2011

Eén van de bruidsmode trends voor 2010, zo niet de belangrijkste noemen we voor het gemak de 'griekse godinnenjurk'. Deze stijl kan als volgt het best worden beschreven: vele meters stof, bij voorkeur chiffon, crêpe of voile met verhoogde taille en accent onder de boezem, ook wel 'empire-lijn' genoemd. Het smalste punt van de bruidsjurk ligt op je onderste ribben, dus het is ook een prima stijl als je niet van die mooie zachte rondingen bij je heupen hebt. Deze stijl verhult bijna je hele figuur en legt veel nadruk op je schouders, hals, boezem en gezicht. Dit zou je kunnen laten denken dat het een typische jurk is voor vrouwen die wat schoonheidsfoutjes of een zwangerschap willen verbergen, wat op zich ook goed kan, maar deze jurken staan sensationeel als je een uitgesproken goed figuur hebt.

de jurken op de foto's zijn van Maggie Sottero en Jesus Peiro















dinsdag 6 oktober 2009

2010 trends: korte bruidsjurken

update: trends voor 2011

Dit artikeltje gaat over één specifieke bruidsmode trend voor 2010: de korte bruidsjurk. Korte bruidsjurken ogen jeugdig, fris en fun. Ze zijn ideaal voor de bruid die een wat informelere bruiloft in gedachten heeft. Er zijn gigantische voordelen zoals een zoom die niet smerig wordt.
Zolang je voorzichtige bent en niet met dingen over je trouwjurk knoeit, zou het kunnen dat je behoorlijk bespaart op een dure en heftige reinigingsbeurt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je struikelt over je lange rokken, geen kans dat je je opgepropt voelt, met een korte bruidsjurk ervaar je complete bewegingsvrijheid.

In 2010 zijn er verschillende soorten korte bruidsjurken. Je kunt gaan voor een marilyn monroe of grace kelly-achtige stijl, met enorme wolken tule of koket wijd uitwaaierende rokken of een wat meer op je lijf aansluitende stijl. De eerste variant is waarschijnlijk aan te raden als je nog in je 'twenties' bent, de tweede stijl kan ook prima als je al een tijdje bent blijven steken op 29 jaar - als je begrijpt wat ik bedoel. Zelfs voor een tweede huwelijk kan zo'n bruidsjurk een leuk idee zijn. Hieronder zijn foto's van beide soorten kort bruidsjurken.

foto's van boven naar onder: Novia d'Art en Jesus Peiro


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...