vrijdag 26 juni 2009

Styling voor de bruidegom

De situatie is niet geheel denkbeeldig dat ook aanstaande bruidegommen wel eens per ongeluk op deze bruidsblog terecht komen. Daarom nu een keer iets speciaal voor onze mannelijke bezoekers.
Bruidjes hoeven niet weg te klikken, want als dit jouw aanstaande 'gom' niet bereikt, dan misschien wel via jou!

Het vinden van kleding voor de bruidegom is een minder grote onderneming dan voor de bruid, maar desondanks is er ook voor mannen veel te kiezen en te krijgen.

De trends zijn op dit moment zijn grofweg in twee categoriën in te delen: Scandinavisch (waar ik onze eigen Hans Ubbink ook even bij meereken) met vertegenwoordigers als Day, Drykorn, Filippa K en consorten; Italiaans met merken als Carlo Pignatelli, Hugo Boss, Dolce & Gabbana en Etro.

Het verschil zie je in boord van het overhemd: hoog versus laag. Hans Ubbink heeft bijvoorbeeld overhemden met 4 boordknopen en een grafisch patroontje op de binnenboord. Zijn jasjes zijn ook gevoerd met buitenissige patroontjes. Word vaak 'heel links' (politiek red.) zonder das gedragen of anders met een wat bredere stropdas.

Het Italiaanse hemd is een stuk lager, momenteel met stompe boordpunten en een smalle das.
De Italiaanse jasjes zijn ook een stuk korter gesneden. Normaal valt de zoom van het colbert in je hand, maar de italiaanse snit is vaak toch wel een vingerlengte korter. De broekspijpen zijn ook kort, net tot halverwege de hiel van de schoen (normaal is tot de schoenzool).

Het pochet wordt in Nederland een beetje verguisd als lefdoekje, maar op bruiloften is het een prachtig middel om een brug te slaan naar de kleuren van de bruid, haar boeket of haar bruidsmeisjes. Traditioneel strak gesteven in de borstzak, maar tegenwoordig zie je ook veel 'frummel-pochetten', uitdagend blousend of nonchalant gepropt met uitstekende punten.
Enfin, een pochet getuigt wel van enig oog voor finesse.

De schoenen zijn ook een punt van aandacht. Een Napolitaan draagt bijvoorbeeld alleen zwarte schoenen op begrafenissen en z'n eigen bruiloft. Volgens de Italiaanse voorschriften draag je op je bruiloft dan ook heel stijlvol zwarte, glanzende schoenen. Als je op de Scandinavische tour gaat, hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

Wat opvalt aan alle pakken vandaag de dag is dat alles strak op het lijf gesneden is. Te wijde jasjes en niet-getailleerde overhemden zijn echt niet meer van deze tijd. Ook al koop je een confectiepak; bezoek in elk geval een goede kleermaker, want een goed pak moet ook goed zitten.

Nieuwe Etxart & Panno website online!

De nieuwe website van het spaanse designer label Etxart & Panno is online. Je kunt er nu de nieuwe zomercollectie 2009 en de wintercollectie van 2008 bekijken. Bruid in stijl heeft de ontwerpschetsen van de wintercollectie voor 2009 - 2010 al gezien, welke ook weer helemaal te gek is. Blijf op de hoogte! Je kunt deze blog ook volgen door middel van feeds die je in je eigen reader kunt ontvangen of een melding van nieuwe berichten per e-mail of op jouw i-google startpagina ontvangen.

maandag 22 juni 2009

Jesus Peiro 2010 Collectie

Jesus Peiro was ook één van de designer labels die hun nieuwe collectie voor 2010 in de Pasarela Gaudí op de planken brachten tijdens Barcelona Bridal Week 2009 (Noviaespaña). Ontwerpster Merche Segarra verraste met nieuwe speelse ideeën en liet zien dat Jesus Peiro voorop loopt in een continue evolutie van de Spaanse bruidsmode. Natuurlijk kunnen we weer genieten van de mooiste materialen die er in deze wereld voorhanden zijn en prachtige coupes zoals je alleen vindt in haute couture.

Credits: foto's van Barcelona Bridal Week 2009: moda-barcelona.com













Barcelona Bridal Week 2009

Vorig weekend werd in de Spaanse Design hoofdstad 'Barcelona Bridal Week 2009' gevierd. Spaanse ontwerpers als Jesus Peiro, Jesus del Pozo, Pepe Botella, Rosa Clara, YolanChris, Victorio & Lucchini en nog een heel aantal anderen presenteerden er hun bruidscollecties voor 2010 in de prachtige pasarela Gaudi.

De Spaanse bruidsmode designer collecties worden dit jaar gedomineerd door sepelvallende bruidsjurken met grote hoeveelheden stof. Een detail dat vaak terugkwam was de gewaaierde boezem; een empirelijn waarin het boezemgedeelte in ruime, maar scherpe plooien wordt gedrapeerd. Een ander motief waren de jaren '50, grace kelly-achtige jurkjes. Veel taille en wijde rokken. Een trend die vorig jaar gezet werd en dit jaar vastgehouden waren de bolero's en de pof- en kapmouwtjes.

Enkele opvallende merken waren Rosa Clara, die qua stijl refereerden aan gewaden en motieven uit de katholieke kerk, YolanChris, die weer eens lieten zien dat bruidsjurken uitermate sexy kunnen zijn en de broek introduceerden op de bruidscatwalk. Onze favoriet Jesus Peiro viel op met Balenciaga-achtige constructies en draperieën en interessante details zoals een bruidsjurk met zakken(!).

credits: foto's van Barcelona Bridal Week: moda-barcelona.com











donderdag 18 juni 2009

bruidshandschoenen of bruidshandschoenen













Handschoenen. Wel of niet? Traditioneel of eigentijds? Sissy of 'less is more'?

dinsdag 16 juni 2009

Mooie nagels, mooie handen, mooie trouwring!

Het is al jaren een slechte gewoonte van je, maar je kunt het niet laten: nagelbijten. Maar hoe moet dat nu op je trouwdag? Dan komen die stompjes heel vaak in beeld, omdat er een mooie ring aan komt, die uiteraard geshowed moet worden en veelvuldig op de gevoelige plaat terecht komt...

Een nagelstyliste kan uitkomst bieden. Het beste is om ruim drie maanden voor je trouwdag een eerste bezoek aan de styliste te brengen. Zij kan je adviseren over wat de mogelijkheden zijn, je wensen in kaart brengen en je adviseren over wat voor soort behandeling het best passend is voor jou. In die drie maanden kun je vast wennen en je natuurlijk gedragen met je nieuwe nagels, maar je eigen nagel kan zelf een mooie lengte krijgen, waardoor een verlenging of versteviging veel natuurlijker oogt.

De nagelstyliste kan je handen een manicure geven. Zonder verlenging aan je nagels, je nagels verzorgen. Dit vergt discipline van de nagelbijter: want je kunt ze nog steeds afknagen tot onaanzienlijke kluifjes nagel. Wil je er zeker van zijn dat je niet mee aan je nagels kunt bijten, dan kun je het beste voor een verlenging gaan. Niet gevreesd, een verlenging betekent niet dat je meteen aan heel lange nagels vastzit. De nagelstyliste kan ze ook 'kort' laten, maar wel zo dat ze netjes de rand van je vinger halen.
Verlengen kan op verschillende manieren, met verschillende materialen.

  • Je hebt 'plaknagels'. Dit zijn kunstnagels van plastic, die als geheel over je hele eigen nagel geplakt worden. Voordeel is dat deze snel gezet worden. Nadeel is dat ze minder stevig zijn en minder natuurlijk ogen.
  • Je hebt ook nagelverlengingen met tips. De styliste lijmt een plastic tip (zeg maar een uitstekend deel van de nagel) aan je eigen nagel, en vult het deel tot die tip in met acryl of gel. Dit ziet er veel natuurlijker uit dat plakkers, maar is nog steeds niet de meest stevige manier.
  • Het beste zijn de nagelverlengingen door middel van sjablonen. Er wordt een soort sticker onder je nagel, op je vingertop geplakt, waarop als het ware een lange/ mooie nagel wordt gemodelleerd. Voordeel hiervan is dat er een nagel op maat wordt gemaakt, passend op jouw nagel. Dit ziet er heel natuurlijk uit, en is stevig, omdat je geen plakranden hebt.

Met deze laatste methode kan de styliste je ook een 'nagelbedverlenging' geven. Je nagelbed is het roze deel van je nagel, dat normaal gesproken tot aan het einde van je vingertop rijkt, waarna de nagelrand (witte randje) begint. Een verlenging van dat roze deel, maakt dat je vingers langer lijken en je nagels langer en slanker. Het is natuurlijk beter om met zulke vingers je mooie trouwring te showen!

maandag 15 juni 2009

Zuinig trouwen in de crisis

In tijden van crisis trouwen er meer mensen. Het schijnt dat het aantal huwelijken een trend is die tegen de heersende economische tendens ingaat. We gaan niet proberen te achterhalen wat de mechanismen zijn die hierin een rol spelen, maar nemen deze gedachte gewoon aan en gaan er vanuit dat met dit gegeven wat extra budget-advies nooit weg is.

Als je gaat trouwen tijdens een recessie als deze wil je natuurlijk niet meer geld uitgeven dan nodig. De drie fouten die je kunt maken op financieel gebied zijn deze: geen budget maken, je budget overschrijden en verkeerd bezuinigen. Tot op heden kostte een gemiddelde bruiloft zo'n twaalf à dertienduizend euro. Veel mensen gaven nog meer uit. Toch hoeft het niet zoveel te kosten. Enfin, of je nu veel of weinig te besteden hebt, je wilt wat je hebt toch slim besteden. Dit is geen pleidooi om pietluttig te doen over de verschillende onderdelen van je budget, maar op sommige dingen kun je best bezuinigen en op andere beslist niet.

NIET op bezuinigen:
  1. Je trouwjurk. Er is maar één dag in je leven waarop je de meest fantastische jurk denkbaar aan kunt trekken en dat is je eigen trouwdag. Je moet gewoon niet op jezelf gaan bezuinigen; het is jouw dag en jij gaat er fantastisch uitzien! Wij adviseren om gewoon eerst naar de jurk te kijken en dan pas naar de prijs.
  2. Je trouwlocatie. Het is niet zo dat je trouwlocatie de dag helemaal máákt, dan doen jij en je gasten namelijk, maar de locatie is wel heel erg sfeerbepalend. Als jij een bruiloft in een strandpaviljoen in je hoofd hebt ga je niet trouwen op één of ander bovenzaaltje in de stad. Geen concessies doen aan je wensen wat de locatie aangaat dus.
  3. Ringen. Behalve de foto's is er één ding waar je de rest van je huwelijk mee moet leven en dat zijn de ringen. Bedenk gewoon goed wat je wilt en kijk wat je kunt krijgen voor je geld.
  4. Fotograaf. Met de foto's kun je het later allemaal nog eens opnieuw beleven en in alle drukte gaat er ook veel aan je voorbij op je trouwdag, wat erg leuk is om later alsnog te ontdekken. Niet dus die oom inhuren die zegt dat ie zo'n snelle 'triggerfinger' heeft, maar een professionele fotograaf. Daar ga je later veel lol van hebben

WEL op bezuinigen:

  1. Uitnodigingen. Uitnodigingen afgedrukt op dubbelzijdige glossy papier zijn natuurlijk heel gaaf, maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Hierin kun je ook heel creatief zijn, het is vaak een afweging tussen tijd en geld. Er zijn ook altijd wel mensen bereid tot een vriendendienst.
  2. Versiering. Natuurlijk mag je de boel wel versieren, maar ook daar kun je met een beetje creativiteit ook al veel bereiken met weinig middelen. Wat we willen zeggen; het hoeft praktisch niets te kosten. Anders mail je ons maar voor ideeën.
  3. Bloemen. Als je alles door een bloemisterij laat doen kun je een fortuin kwijt zijn. Doe het zelf en misschien bereik je nog wel een warmer effect; een beetje bohemiene.
  4. Bruidstaart. Een bruidstaart kost al snel 4 euro per persoon. Waarschijnlijk vinden je moeder en een paar vriendinnen het ook leuk om creatief aan het bakken te slaan.
  5. Sieraden. Voor sieraden geld vaak 'less is more'. Als je alles tegelijk wilt, tiara, ketting, armband, grote oorbellen, dan lijk je net een kerstboom en het kost nog veel geld ook. Misschien ben je wel erg gehecht aan een bepaald sieraad dat je altijd draagt, waarom niet op je trouwdag?
  6. Vervoer. Een auto huren kan ook in de papieren lopen. Misschien is er nog wel een of andere rijke oom of tante met een leuke kever of een ander leuk oldtimer cabrioletje.
  7. Huwelijksreis. Probeer 'm cadeau te krijgen van je gasten. Handdoeken, theedoeken en allerlei prullaria kun je zelf wel kopen, vraag in plaats daarvan een geldelijke bijdrage voor je huwelijksreis.

vrijdag 12 juni 2009

Manuel Mota 2010 collectie preview (2)

Dit is het vervolg op het bericht hieronder over de 2010 collectie van Manuel Mota.






Manuel Mota 2010 collectie preview

Manuel Mota's designer bruidsjurken worden gekenmerkt door Catalaanse soberheid en fraaie materialen en snits. Veel van de ontwerpen uit de 2010 collectie vertonen gelijkenis met de eveneens uit barcelona afkomstige bruidsjurken van Jesus Peiro. Manuel Mota is één van de zelfstandige ontwerpers die onder de vlag van Pronovias opereren.

Manuel Mota 2010Manuel Mota 2010Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010
Manuel Mota 2010

dinsdag 9 juni 2009

Pronovias preview collectie 2010

Pronovias is als marktleider veel aan zichzelf verplicht. Bruid in stijl heeft de indruk dat ze in 2010 een beetje 'out of touch' zijn geraakt. Het ontbreekt in de nieuwe collectie een beetje aan spanning en vernieuwing. Veel van de trouwjurken grijpen terug op eerder modellen of andere merken. Een beetje gezapig dit jaar. Maar goed, dit is nog maar de preview, misschien zijn er verrassingen als de hele collectie uitkomt. De tijd zal het leren.

Meer pronovias op bruid in stijl

pronovias previewpronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010pronovias preview 2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...