donderdag 28 mei 2009

Afvallen voor je bruiloft?

Ik heb zo'n ouderwetse weegschaal, weet je wel; met zo'n wijzertje en een ouderwetse veer. Als ik er 's ochtends opstap trilt het wijzertje nerveus tussen de getallen 60 en 61, alsof het ding weet dat 61 niet het getal is waarmee ik 's ochtends geconfronteerd wil worden.

Gewicht is iets wat ons bezig houdt. Als de zomer er weer aan komt maken we ons druk over de looks in bikini of voor speciale gelegenheden willen we wel dat ene net iets te strakke jurkje passen wat het altijd zo goed doet op feestjes. Als je dan ook nog een aanzoek hebt gekregen en je moet een mooie trouwjurk gaan uitzoeken, dan kan de hectiek beginnen. Hoe zie ik er op die dag op m'n voordeligst uit? Hoeveel mag ik eigenlijk wegen? Hoe kan ik m'n BMI berekenen? Hoeveel kan ik afvallen in zoveel maanden tijd? Moet ik op dieet? Wat is goed dieet?

Begrijpelijk dat deze vragen extra gaan spelen in de vooravond van je huwelijk. Het is goed om op je gewicht te letten, maar het is eigenlijk geen doen om drastische veranderingen voor elkaar te krijgen in enkele maanden tijd. Zelfs al zou je het gewicht kwijtraken, het is de vraag of je huid zich snel genoeg aanpast. Je moet het verantwoord en op een gezonde manier doen, want anders ga je er in totaal op achteruit. Je haar kan dof worden, je huid kan problemen geven. Eigenlijk is het devies: Ga je er nu niet extra druk om maken. Zorg dat je gezond bent, dat je beweegt (door de endorfinen ga je je ook beter voelen, krijg je een positiever zelfbeeld en ben je minder gevoelig voor afslankstress) en dat je in een goed ritme zit. Laat je goed adviseren met de keuze van je jurk. Misschien weeg je een paar kilootjes teveel, je figuur heeft ongetwijfeld ook z'n positieve punten. Die moet je accentueren. Kilo's zeggen niet al te veel over hoe je er uit ziet. Ga naar een bruidszaak waarvan je zeker weet dat ze maatwerk kunnen leveren. Als ze goed zijn in hun vak zul je de zaak verlaten in de gelukkige wetenschap dat alles goedkomt en dat je een stralende bruid gaat worden!

dinsdag 26 mei 2009

Bride flight: trouwen naar Nieuw-Zeeland

Bride Flight draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. De film begint in een zonovergoten wijngaard in Nieuw-Zeeland met een oude wijnboer die sterft aan een hartaanval. Het verhaal begint in naoorlogs nederland; de watersnoodramp van '53 is net geweest, de oorlog ligt nog vers in het geheugen en de KLM vestigt nieuwe records met vluchten over de hele wereld. Met zo'n woelig recent verleden zijn er veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe start en nieuwe kansen. Als de KLM een recordpoging doet om naar Nieuw-Zeeland te vliegen zijn er dan ook veel bruiden aan boord. Hun aanstaande is al overzees met huis en werk. De film volgt drie aanstaande bruidjes aan boord van de recordvlucht en één vrijgezelle jonge man die ook z'n geluk overzees wil beproeven. Gaandeweg zie je in de film hoe deze vier zich tot elkaar verhouden. Een goede Nederlandse film!





















Sasha Pivovara's bruiloft voor Vogue

Sasha Pivovara, één van de beroemdste modellen ter wereld doet haar bruiloft nog eens dunnetjes over voor de Amerikaanse Vogue. Modefotograaf Arthur Elgort portretteert Sasha Pivovara en haar man Igor Vishnyakov in een droom van een bruiloft in juni.





zaterdag 9 mei 2009

Bruidskapsel inspiratie 2009: chique catwalk kapsels

Voor veel bruiden wordt het nu tijd om na te gaan denken over hun bruidskapsel. Bruid in stijl houdt behalve de nieuwste bruidscollecties ook de prêt-à-porter shows nauwlettend in de gaten, want hier vindt je vaak de nieuwste en meest vooruitstrevende ideeën van dit en komend seizoen, ook op het gebied van haarmode. We hebben onderstaande detailfoto's van de meest opvallende kapsels uit verschillende shows gehaald voor Lente / Zomer 2009 en Herfst / Winter 2009-2010. Hieruit kun je leuke elementen halen voor jouw eigen bruidskapsel. Ideeën die vaker terugkwamen op het plankier waren: vlechten (Zac Posen, Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, Girbaud), wrongs en knotten (Valentino, Luis Vuitton, Christian Lacroix, Dior) en gewafeld haar (Karl Lagerfeld, Dior).

Er is een nieuwer artikel met kapselel suggesties:
Bruidskapsel inspiratie zomer 2010: Keep it Loose
Lees ook: Het kiezen van een bruidskapsel
bruidskapsel 2009 catwalk kapselsbruidskapsel 2009 catwalk kapselsbruidskapsel 2009 catwalk kapselsbruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
bruidskapsel 2009 catwalk kapsels
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...