maandag 22 december 2008

K-k-koud, zo'n galajurk...

De afgelopen tijd waren er natuurlijk weer de nodige kerstgala's en ook met nieuwjaar zullen er nog wel een paar leuke feestjes komen. Vooral de scholieren en studenten hebben dit soort feestjes, maar er zijn natuurlijk ook feestjes van business clubs zoals de rotary of andere verenigingen met betrekking tot zakenrelaties. Vanzelfsprekend wordt er opkomst in avondtoilet verwacht. De vrouw hiernaast heeft het helemaal begrepen; zo moet het.

Vorige week hadden we nog het genoegen om een groep scholieren te kunnen observeren die onderweg waren naar hun gala. Dat zag er helaas niet al te stijlvol uit, hun mooie avondkleding ten spijt. Het probleem zat 'm in de jassen. Hoewel ze gekleed waren in leuke galajurken en cocktailjurkjes vormden hun jassen (voornamelijk windjacks) een enigszins potsierlijke combinatie met hun kostuums en jurken. Bruid in stijl vind een woord van advies wel op z'n plaats en heeft ook een paar tips om het geheel wat stijlvoller te maken.

Don'ts

  • Draag geen casual jassen over je gala-outfit. Dat betekent geen sportieve jassen, geen windjacks, geen kunstoffen zeiljacks, geen trenchcoats, geen gewatteerde jassen.
  • Geen jassen met opvallende merknamen of belettering, grote teksten etc.
  • Je jas mag in het algemeen niet korter zijn dan je jurk, of zo kort dat hij niet lager valt dan de taille.
Do's

  • Heren: Koop of leen een mooie overjas (een jas die over een kostuum met schoudervulling gedragen kan worden).
  • Voor de diehard mannen: Haal een mooie grote sjaal en een paar nette (leren) handschoenen.
  • Dames: Koop mooie lange handschoenen bij je avondjurk. Liever geen stretch-satijn of lycra, dat staat al snel campy. Als je mooie leren handschoenen kunt vinden heb je meteen ook een goede bescherming tegen de kou.
  • Maak of koop een grote omslagdoek van een lekker warme stof (zie de tekening hieronder). Als niet-rafelende stof neemt, hoef je de randen niet om te zomen. Stoffen zoals gewalkte Loden stof of gewalkte wol (fleece is een goedkoop alternatief, maar alleen stemmige kleuren, hoe duurder de fleece des te beter).
Uitleg: Koop een mooie lap stof (die is meestal 1,40 m breed en gevouwen op 70 cm) met een lengte van 3 meter. Het enige wat je hoeft te doen is de stof op de halve breedte tot in het midden mooi recht in te knippen (vaak kun je de stofvouw volgen).

donderdag 18 december 2008

Bruid en Kredietcrisis

Via dei Condotti, Rome. Een Gucci medewerker somt op wat hij heeft verkocht op een doordeweekse dag voor kerst; een paar schoenen, een bril, een riem en een sjaal. Dat is nogal weinig voor iemand die voorheen ongeveer 70 paar schoenen op een dag verkocht.

Elke dag worden we platgebombardeerd met nieuws over dalende dollars, twisten over topsalarissen, een inzakkende huizenmarkt en bange banken. Er is ook al een poosje een naam voor: Kredietcrisis. Er wordt behoorlijk zwaar over gedaan. Plannenmakers weten niet hoeveel krimp ze moeten voorspellen voor onze economie en hoe lang die duurt.

Voorlopig krijgt de Nederlander nog niet heel erg pijn in de portemonee. De olieprijzen zakken, dus autorijden wordt weer goedkoper, ook nieuwe auto's zijn momenteel erg goedkoop. Ook andere dingen worden goedkoper, dus er is wel een stijging van koopkracht.

Hoe ga je om met deze stemming als je trouwplannen hebt. In de dagelijkse omgang met mensen merken we dat voor sommige stellen er wel wat extra beraad nodig is. Moet het wel zo snel en kost het niet teveel? Beslissingen worden wel uitgesteld naar het nieuwe jaar. Je moet alleen wel opletten dat er nog steeds wel lange besteltijden zijn voor bijvoorbeeld bruidsjurken, er is vaak wel 4 maand nodig om je jurk te laten komen, dus te lang uitstellen kun je beter niet doen. De meeste aanstaande bruidsparen hebben ook al wel gespaard voor hun bruiloft. Je weet dat het wel een lieve duit gaat kosten, maar dat is het je ook wel waard.

Het huwelijk geeft op lange termijn wel een stukje zekerheid, want je maakt een belangrijk commitment naar elkaar. Als je goed naar de huwelijksbeloften kijkt gaat de hoofdmoot over de zorg voor elkaar. Je vertelt elkaar dat je op elkaar kunt rekenen. Dus als je van deze mooie plannen hebt, ga er gewoon voor. Het mooie van een goed huwelijk is dat het uitstijgt boven de omstandigheden.

vrijdag 5 december 2008

Bruidsmagazines; welke zijn het best?

Een groot deel van alle aanstaande bruiden koopt een paar bruidsmagazines in de voorbereiding. Een goed idee, want je kunt in deze bladen een goede indruk opdoen van wat er zoal te koop is en waar.

Nu zijn er behoorlijk wat bruidsmagazines; titels als 'trouwen', 'witwedding' en 'loving you' staren je aan vanuit de schappen bij de boekwinkel. Hoe bepaal je wat het beste magazine is om mee te nemen? Bruid in Stijl helpt je op weg met een aantal criteria die je in gedachten kunt houden als je bruidsmagazines gaat kopen. Vervolgens zullen we ook een aantal magazines beoordelen met behulp van deze criteria.

Advertenties
Een gemiddeld bruidsblad bestaat voor 60-70 procent uit advertenties. Deze bijvoorbeeld geplaatst door merken, bruidsmodezaken of andere partijen die een bruidsgerelateerde service aanbieden. Advertenties zijn handig om te kijken wat voor stijl je leuk vind, of er misschien een merk is dat je bijzonder aanspreekt en ze helpen je ook adressen te vinden waar het verkocht wordt.

Tips
Bruidsmagazines staan ook altijd vol met tips voor de bruid. Schrik niet als er veel open deuren worden ingetrapt of een tip nergens op slaat, er staan ook goede tips tussen.

Redactionele artikelen
Daareven schreef ik over advertentiepercentages; daarin zijn de 'redactionele' artikelen niet meegenomen. Ik gebruik aanhalingstekens om aan te geven dat dit geen onpartijdige of zuiver informerende artikelen zijn. Dit verschijnsel heet 'advertorial' en is een vorm van sluikreclame. Deze artikelen worden stiekem betaald door adverteerders om leuke dingen over zichzelf te zeggen. De meeste magazines geven niet aan dat het om een advertorial gaat (er zijn een paar magazines die dat wel doen). In het algemeen kun je wel stellen dat als je een naam van een bruidszaak ziet in een magazine, daar ook voor betaald is. In de beoordeling hieronder worden de magazines beoordeeld op de kwaliteit van hun informatie.


Beoordeling van de Magazines

Bruid & Bruidegom

advertenties ***
tips **
informatie *






WIT wedding

advertenties ***
tips ***
informatie **






Trouwen

advertenties ****
tips **
informatie **






Loving You

advertenties ***
tips **
informatie ***




Conclusie

Een bruidsmagazine moet je kopen voor het plaatjes kijken / scheuren. Wat ons betreft komt daarbij 'Trouwen' het best uit de bus, want daarin krijgen de leukste merken de meeste ruimte. Bij de advertenties staan de namen en telefoonnummers van bruidszaken die de betreffende collecties in huis hebben. Wil je toch wat meer diepgang, dan is 'wit wedding' of 'loving you' de beste optie. Als je bijzondere creaties wil zien moet je een blad als 'White' kopen (overwegend italiaanse couture), zorg alleen dat je italiaans wel opgepoetst is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...