woensdag 29 oktober 2008

Designer schoenen voor designer jurken


Bij de start van deze blog, ergens februari dit jaar zijn we al tekeer gegaan tegen 'bruidsschoenen'. Als je van schoenen houdt, zoals wij, doet het gros van de schoenen in dit genre pijn aan je ogen, om van je voeten nog maar te zwijgen. Er waren natuurlijk ook reacties in de trant van 'huh, die heb ik ook, die zijn niet lelijk' en vermoedens over onze moreel-esthetische hoogmoed werden geuit. Een goed half jaar verderop is negentig procent van wat voor bruidsschoenen doorgaat nog steeds lelijk en verflauwt onze hoop op verandering.
Waarom is er eigenlijk zo'n duidelijk idee over wat bruidsschoenen zijn en waarom wordt er zo weinig van afgeweken? Elk merk dat zich profileert met 'bruidsschoenen' maakt lompe klompjes geschoeid op dezelfde leest. Laat je toch niet wijsmaken dat dát bruidsschoenen zijn. Bruidsschoenen bestaan eigenlijk helemaal niet. Elke schoen kan een bruidsschoen zijn.
Let wel; niet elke schoen is een mooie schoen. En ook niet elke schoen past even goed bij een bruidsjurk. Als je bijvoorbeeld echte Swarovski kristallen in je jurk hebt, moet je geen nepperds op je schoenen hebben. Het is wel zeker dat bij een designer jurk ook designer schoenen horen. Dus onder een Pronovias mag wel een Guess schoentje, onder een Jesus Peiro een paar Pedro Garcia's en een stel Manolo's staan vast niet verkeerd onder een creatie van Elie Saab.
Hier een paar links met mooie schoenen:
Net-a-Porter
YOOX
Verder lezen

dinsdag 21 oktober 2008

Jesus Peiro bruidsmode show Barcelona

dinsdag 14 oktober 2008

Waak voor de namaak!

Eén van de plagen van de modewereld is dat er zoveel nep gemaakt wordt en te koop is. Ook de bruidsmode is deze ellende niet bespaard gebleven. Met name bekende merken als Maggie Sottero en Pronovias hebben te lijden onder deze vorm van piraterij.

De meest voorkomende variant is dat de namaker wel op één of andere manier aan de presentatie foto's is gekomen van een hoogstaand merk. Deze foto's worden dan gebruikt op hun site. Ze claimen deze jurken te kunnen 'bestellen' of 'op maat te maken' voor bedragen tussen de 400 en 800 euro. Soms worden deze jurken ook nog voor 'echt' verkocht. Deze bedriegers slagen vaak wel om iets te produceren dat lijkt op de originelen, maar je krijgt lang niet de service en garanties die de echte merken je geven. Daarnaast steun je een strafbaar feit. Let ook op de algemene voorwaarden van de bruidszaak. Deze kunnen niet eerlijk zijn, zodat je geen opties hebt als je niet tevreden bent. Meestal hebben namakers de details fout of slagen ze er niet in om de jurk zo te laten vallen als het originele ontwerp. Deze neppers nemen ook niet de moeite om het onderwerp van hun namaak in het echt te bestuderen.

Tips ter ontmaskering van namaak:

  • Hoogstaande merken staan niet toe dat er met hun product gestunt wordt, dus een Maggie Sottero, Pronovias, Eddy K, Linea Rafaelli of Rembo styling jurk voor minder dan 800 euro moet je alarmbelletjes laten rinkelen.
  • Deze merken hebben lijsten op hun websites staan met officiële dealers. Zoek op de site van het merk naar 'store locators', 'shops', 'dealer list', 'shop finder' of 'points of sale'.
  • Kijk op de site van het merk of de jurk uit een collectie komt die nog leverbaar is, soms worden er ook wel eens 2e hands jurken voor nieuw verkocht.
  • Goede bruidzaken hebben links naar de sites van de merken die ze verkopen.
  • Kijk naar de labels in de jurken.
  • Kijk in de bruidsmagazines in de merkenblokken naar de dealerlijst of informeer bij de agent van het betreffende merk. Deze staan altijd met telefoonnummer achter in de bladen.
  • Vraag of de bruidsmodezaak lid is van de MITEX, dat is een goede garantie voor eerlijke algemene voorwaarden. Daarnaast kun je bij ontevredenheid de zaak voorleggen bij de geschillencommissie textiel en krijg je hulp om tot een goede oplossing te komen.
Wat kun je doen als je genept bent? Je kunt een klacht indienen bij de namaker. Als dat niet helpt en er geen bevredigende oplossing is, kun je naar de rechter of je laten helpen door een instantie als Radar. Dit heeft als bijkomend voordeel dat er ook een waarschuwing vanuit gaat voor potentiële volgende slachtoffers.


vrijdag 3 oktober 2008

Leuke merken: Abrazi

Speciaal voor jou. Schoenen en sieraden, dat is wat de meeste dames na aan het hart ligt. Abrazi, wat overigens voor omhelzen staat, is een merk dat als geen ander weet dat sieraden een speciale plek hebben in het vrouwenhart.

De sieraden zijn allemaal met de hand gemaakt in Nederland van echte Swarovski parels en Swarovski kristallen. Door de Nederlandse productie is de levering heel snel en flexibel. Als je specifieke wensen hebt ten aanzien van bepaalde steentjes of kleuren is er veel mogelijk. Abrazi ontwerpt de sieraden speciaal voor het dragen bij bruiloften of gala's, maar veel van de sieraden zijn ook prachtig bij een casual outfit. Alle Sieraden zijn voorzien van een label dat het echte Swarovski onderdelen betreft en ontwerp van Abrazi.

Voor een winkel met Abrazi sieraden bij u in de buurt kijkt u bij het kopje 'shops' op De Abrazi website.




woensdag 1 oktober 2008

Make-up Herfst / Winter 2008-2009

Herfst- en winterbruiden opgelet! Hier komen wat tips en trends voor een sprekende make-up op de najaarsbruiloft.

Het accent ligt dit seizoen op de ogen en met name de wenkbrauwen. Wenkbrauwen hoeven niet meer geëpileerd te worden tot extreem dunne penseelstreekjes. Een beetje volume in de wenkbrauwen is nu hot. Onder de krachtige wenkbrauw een paar zwoele, donkere, 'smokey eyes' met anthraciet, grijs of bruin, of juist heel naturel (Audrey Hepburn).

Om de ogen te benadrukken is het goed om het haar uit het gezicht te halen en het voorhoofd vrij te laten. Op de catwalks van fendi, ralph lauren en versace was deze trend voor dit seizoen goed zichtbaar.

Het overige mag ook vrij naturel blijven. Dus geen overdadige blushers of felle lipgloss of lipstick.


Scarlett Johansson getrouwd

Afgelopen weekend is de bekende actrice Scarlett Johansson in het huwelijksbootje gestapt met Ryan Reynolds. Reynolds was tot 2006 verloofd met zangeres Alanis Morissette. Scarlett en Ryan zijn al vanaf mei verloofd en afgelopen weekend moest het er maar van komen; ze stapten samen in met een bescheiden ceremonie in het huwelijksbootje in Vancouver volgens het magazine People.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...