maandag 12 mei 2008

Trash your dress - bruidsfoto's

Je moet er niet aan denken, waarschijnlijk. De jurk waar je net meer dan 1000 euro voor betaald hebt...

Dit is een tip voor de wat avontuurlijker bruid. Het concept heet 'trash the dress', wat je zou kunnen vertalen als 'sloop je jurk'. Ik zou het ook niet doen op de grote dag zelf, maar trek er een dagje voor uit vlak na je trouwen. Gegarandeerd fun en het kan heel artistieke foto's opleveren met een pittig scherp kantje! Honderden fotografen omarmen dit idee, wat begonnen is als anti-bruidsfoto's, een tegenreactie tegen de zoete, romantische en gekunstelde bruidsreportages.
Je vernield misschien je jurk, maar je creëert een herinnering!
Je hoeft je bruidsjurk natuurlijk niet tot in het onherstelbare af te breken en je zult er nog van staan te kijken wat een goede bruidsstomerij voor elkaar kan krijgen. Misschien is het zelfs een idee om eerst even zo'n stomerij te bellen om te kijken hoe ver je kunt gaan. Als je je trouwjurk graag heel wilt houden dan. Als je jurk compleet expendable is, kun je zonder reserve het avontuur tegemoet gaan. Kijk via de link naar een website met een aantal reportages van bruiden met lef. Wat dacht je van een heftige vrijpartij aan zee midden in de vloedlijn of een reportage met smerige machines of oude fabriekshallen. Dit soort ambiances geven een mooi extreem contrast en je kunt je eens lekker uitleven in de mooiste jurk die je ooit gedragen hebt en zult dragen. Wie zegt dat trouwen braaf of burgerlijk is?







woensdag 7 mei 2008

Designer spotlight: Pronovias

Pronovias is is één van de belangrijkste bruidsmodehuizen van de wereld. Begonnen als specialist in zijde, kant en borduurwerk voor bruidsmode in Barcelona, zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste winkelnetwerken ter wereld. In 1968 waren ze in Spanje het eerst met het concept bruidswinkel. Hoe is het mogelijk om je exclusiviteit te bewaren als je zo'n grote onderneming geworden bent? Het antwoord van Pronovias is: Designers. Binnen Pronovias zijn meer dan 70 mensen betrokken in het creatieve proces van innovatie, creatie en ontwerp, onder leiding van Manuel Mota, de huisontwerper van Pronovias. Pronovias gaat echter verder: De Pronovias bruidsjurken zijn er in verschillende segmenten. Pronovias, Manuel Mota, Valentino en Elie by Elie Saab. Dit is het andere geheim van Pronovias. Bekende couturiers verzorgen signature collecties onder naam van Pronovias. Elie Saab is bijvoorbeeld een bekende zelfstandige couturier die erg bekend is om zijn haute couture designs en prêt-a-porter (ready to wear).

alle nieuws over Pronovias







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...