woensdag 26 maart 2008

Bustier, Torselet of Corset?

korsetEr is regelmatig verwarring over deze drie modellen lingerie; corset, torselet en bustier. Wat is nu eigenlijk wat en waar zijn ze handig voor?

Het Corset

Ook wel geschreven als Korset. Het corset is er in twee varianten: met cups en zonder cups. Zonder cups reikt hij tot net onder de borstaanzet, maar er zijn ook wel hogere varianten die een 'push-up' effect hebben. In de regel zijn corsetten rigide; gemaakt van stijve, niet elastische materialen. Een korset kun je dan ook het best op maat laten maken, want er is echt vakmanschap vereist om een goed aansluitend corset te maken, omdat de materialen geen millimeter meegeven.
corset
Het korset wordt aan de voorzijde gesloten door middel van haakjes en strakgetrokken aan de achterzijde door een lange veter. In verticale richting bestaat een korset uit meerdere panden opgespannen door baleinen. Het corset wordt als ondergoed onder jurken niet veel meer gedragen, hoewel het door zijn stijfheid corrigerende eigenschappen bezit, wat het geschikt maakt als medisch hulpmiddel bij rugklachten of vergroeiingen. De laatste jaren is het een extravagant mode-accessoire geworden en wordt het gedragen over de kleding heen. Fervente Corsetdragers zijn bijvoorbeeld Madonna, Gwen Stefani, Christina Aquilera, Kylie Minogue en Britney Spears.

Het Torselet

Het Torselet (ook wel Guêpière) is een beetje vergelijkbaar met het corset, maar in tegenstelling tot het corset is het heel elastisch. Het is meestal voorzien van cups en het is het beste ondergoed voor verreweg de meeste bruidsjurken en ook voor veel avondjurken. Als je er eenmaal één hebt, weet ik zeker dat je'm ook onder blouses en jeans gaat dragen. Het Torselet sluit meestal aan de achterkant met haakjes of knoopjes. De hoogte is van bovenheup tot bovenborst. Soms is het torselet nog voorzien van haakjes voor jarretels (kous-ophouders). Net als het korset heeft het baleinen, maar ook beugels en cups (die heeft het corset niet). Het grote voordeel is dat bustiers en torselets geen bandjes hebben, maar van onderaf je boezem steunen.

Hiernaast zie je het beste torselet dat er is: het onzichtbare torselet 426 van Carnival.http://www.embracemode.nl/collectie/torselet-426-poirier/
Dit torselet is helemaal glad afgewerkt en tekent niet af in je jurk! Poirier heeft in hun Carnival en Chloe lijnen ook heel mooie torselets met kant.

Het Bustier

poirier bustierHet bustier zou je kunnen zien als de verkorte versie van het torselet. Het reikt maar van de onderste rib tot de bovenborst en is voorzien van beugels en baleinen. Een bustier kan goed gebruikt worden in combinatie met een in empire lijn gesneden jurk, omdat het stevigheid bied aan de borststreek, die door de empire lijn geaccentueerd wordt.

meer info en bruidslingerie bestellen

zaterdag 22 maart 2008

Trouwen in Zwart

Ongehoord? Niet meer. Trouwen in Zwart kan tegenwoordig. Talloze merken hebben trouwjurken met zwarte details of bewerking. Sommige hebben zelfs echte trouwjurken (niet van dat halve werk, dat meer lijkt op een galajurk) helemaal in het pikzwart. Neem de black betty van Affinity, een supervolumineuze trouwjurk en zo zwart als de nacht. Kijk maar naar de plaatjes hieronder.

Traditioneel gezien was het altijd 'not done' om in het zwart te trouwen, maar eigenlijk stamt het idee voor wite bruidsjurken uit het Victoriaanse tijdperk, met als belangrijkste bruid natuurlijk Koningin Victoria die toen trouwde met Prins Albert. En zelfs daarna was het verre van de standaard. Eigenlijk konden witte trouwjurken alleen betaald worden door extreem welgestelde mensen en trouwden de meesten in de mooste gewone jurk of avondjurk die ze zich konden veroorloven. Pas in de twintigste eeuw is de witte jurk langzaamaan in zwang gekomen. Dus eigenlijk is het tradionele wit een erg jonge traditie.

Wit wordt wel geassociëerd met reinheid en kuisheid en sommigen dragen wit uit religieuze overtuiging. In sommige kringen mag een bruid in geval van 'seks voor het huwelijk' geen wit meer aan. In andere culturen is wit juist een rouwkleur en moet je zoiets natuurlijk niet dragen op je bruiloft.



Dames Handschoenen: Roeckl

Mogelijk heb je ze al eens gespot in de Elle, Vogue, Cosmopolitan, Burda, etc.: De handschoenen van Roeckl. Ook celebraties als Paris Hilton, Nina Ruge en Heidi Klum zijn betrapt met hun vingers in Roeckl handschoenen en in de preview stills van 'Sex and the city - the Movie' hebben wij om de vingers van Carrie ook een paar handschoenen gezien die verdacht veel lijken op een bepaald modelletje van Roeckl.

Handschoenen kunnen een vrouw een sexy en krachtige uitstraling geven. Ze stralen vooral elegantie uit, een van de best gewaardeerde vrouwelijke eigenschappen. Niet voor niets worden ze vaak gedragen bij 'white tie' of 'black tie'. Ook bij cocktail zie je vaak leuke handschoentjes gedragen worden en elke zichzelf respecterende bruidsaccessoire fabrikant heeft ze in zijn assortiment.

Satijn is het meest voorkomende materiaal, maar kan nogal ordinair overkomen. Leer is een klasse appart. Voor handschoenen zijn zeer zachte en soepele leersoorten nodig, zoals nappa en schaapsleer. De Handschoenen van Roeckl zijn vaak van Ethiopisch Haarschaap (een geitachtig schaap) die op grote hoogte leven. Dit is één van de zachtst mogelijke leersoorten.

Door handschoenen te dragen kun je een leuke 'edge' of 'twist' aan je uitstraling geven, mits je ze met flair draagt natuurlijk. Vergeet bijvoorbeeld bij het handen schudden niet je handschoenen uit te doen (dat is etiquette); ook al zitten ze nog zo lekker...

meer handschoenen.














maandag 17 maart 2008

Tips voor je bruidskapsel

Onnodig te zeggen dat je haar er op je trouwdag perfect uit moet zien. Een ‘bad hair day’ op je bruiloft zou echt een catastrofe zijn. Hier zijn wat tips om je haar op z’n voordeligst te laten uitkomen op de grote dag.


Plaatjes, Collages, Magazines
Grasduin door magazines of verzamel plaatjes. Als je handig bent in knippen en plakken kun je zelfs met een leuke foto van jezelf wat looks uitproberen.


Oriëntatie
Bel een aantal kappers / stylisten en informeer naar hun mogelijkheden en service. Maak een lijstje en rangschik het naar je beste gevoel. In de aanloop naar je huwelijk zul je vast ook een aantal keer naar de kapper gaan, gebruik deze mogelijkheid om de kunsten van tenminste de twee bovenste kappers uit je lijstje uit te proberen.

Zorg dat je een idee hebt wat je wilt op je trouwdag, liefst een half jaar van tevoren. Rond die tijd zul je ook bezig zijn met de eerste pas voor je trouwjurk, dus kun je gelijk bij de bruidswinkel informeren naar hun aanbod in bruidsaccessoires; tiara, diadeem, sluier, curlies, kammen, etc. Vaak hebben ze wel één of meer bestelboeken met de meest uiteenlopende opties. Je kunt zo wat ideeën opdoen, om later terug te komen als je met je stylist gesproken hebt.


Kapsel
Laat je uiteindelijke coupe ongeveer een maand van tevoren zetten, dat zorgt ervoor dat je haar op de dag zelf op z’n natuurlijkst zit. Hoewel het moeilijk is om in bruidskapsels trends aan te wijzen, zijn er nu ook opties die minder traditioneel zijn. Het meest gebruikelijk is altijd het opsteken geweest, maar nu mag het ook wat losser. Populair op dit moment is half opgestoken, half samengebonden op de rug met een fraaie bloem of een mooi sieraad. Het hangt natuurlijk ook van de lengte van je haar af wat er mogelijk is, maar ook met kort of halflang haar kan een goede stylist wonderen doen.


Het is goed om na te denken over je algehele silhouet. Heb je een smalle sluike bruidsjurk of juist een bom van tule, houd er rekening mee bij de keuze van je kapsel. Bij een wijde jurk past vaak ook een volumineus kapsel. Neem in ieder geval een plaatje van je trouwjurk mee naar de haar stylist. Heb het met hem / haar ook over het karakter van je bruiloft. Is dat juist formeel of informeel, ’s avonds of overdag… Ook dit is goed om mee te nemen in je overweging.

Verder lezen:
Bruidskapsels: kapsels van de catwalk voor 2009
Bruidskapsels Inspiratie zomer 2010: Keep it Loose

woensdag 12 maart 2008

Leuke merken: Unique

Fleurige cocktailjurkjes, fraaie materialen zoals zijde, taft en voile kenmerken de 2008 collectie van Unique. Binnen deze collectie is een speciaal gedeelte gewijd aan Germany's next top model. Vanaf April zullen de jurkjes bij de meeste dealers liggen. Een absolute aanrader voor cocktail party's, feestjes op warme zomeravonden en gelegenheden met rode lopers!

www.unique-europe.de













































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...